CABBAR ŞIKTAŞ "YEŞİL IĞDIR GAZETESİ 66. KURULUŞ YILINDA YAYIN AKIŞINI HİÇ KESMEDİ" DEDİ

Doğu Anadolunun ve yerelde Iğdır’ın ilk ve en eski gazetesi olma özelliği taşıyan Yeşil Iğdır Gazetesi 66 yıldır aralıksız olarak yayın akışını sürdürüyor.

CABBAR ŞIKTAŞ "YEŞİL IĞDIR GAZETESİ 66. KURULUŞ YILINDA YAYIN AKIŞINI HİÇ KESMEDİ" DEDİ
02 Eylül 2020 - 22:37
CABBAR ŞIKTAŞ “YEŞİL IĞDIR GAZETESİ 66. KURULUŞ YILINDA YAYIN AKIŞINI HİÇ KESMEDİ” DEDİ

Doğu Anadolunun ve yerelde Iğdır’ın ilk ve en eski gazetesi olma özelliği taşıyan Yeşil Iğdır Gazetesi 66 yıldır aralıksız olarak yayın akışını sürdürüyor.

Türkiye genelinde sayılı gazeteler arasında yer alan Yeşil Iğdır, 01.09.1955 yılında kurulduğu günden itibaren yayın akışını hiç durdurmadan sürdürüyor.

Dördüncü kuşak olarak Yeşil Iğdır gazetesini yöneten Cabbar Şıktaş yaptığı açıklamada şöyle dedi: “01.09.1955 yılında merhum amcam Fazıl Şıktaş tarafından kurulan ve kısa süre sonra merhum babamız Salih Şıktaş’a ve daha sonra oğlu Sabri Şıktaş’a devredilen Yeşil Iğdır Gazetesi 66. yaşına girmiş bulunmaktadır.
            Yeşil Iğdır Gazetesi 66. kuruluş yıldönümünün haklı gururunu yaşıyor. 66 yıl önce kurulan ve hiç aralık vermeden yayın hayatını sürdüren Yeşil Iğdır gazetesi, ülke genelinde yayın hayatını aralıksız sürdüren ender gazetelerden birisidir. 65 yıldır aralıksız olarak yayın hayatını sürdüren Yeşil Iğdır bu süre zarfında birçok badireler atlatmış, zorluklara göğüs germiş, yokluklara rıza göstermiş, her şeye rağmen yayın hayatını sürdürmeyi ihmal etmemiştir.
           
           Hem ülke genelinde ve hem de şehrimizde yarım asrı devirmiş kuruluş sayısı takdir edersiniz ki çok değildir. Yeşil Iğdır Gazetesi Matbaacılık ve Reklamcılık Ltd. Şti. 66 yıldır ilk kurulduğu günkü heyecan ile yayın akışını sürdürmekte, matbaacılık ve reklamcılık sektöründe müşteri memnuniyetini öncelikli görmekte, gazete yayın akışı çerçevesinde bir disiplin esasında yayın hayatını devam ettirmektedir.
            Elbette 66 yıl dile kolay gelse de, zorluklarla, meşakkatlerle dolu yıllardır. Bu zaman zarfında sayısız saldırılara uğramış, yağmalanmış, yakılmış, kurşunlanmış, bombalanmış, siyasi baskılara maruz kalmış ve susturulmaya çalışılmıştır.
            Elbette her bir hadise bizleri daha çok hırslandırmış, daha çok işimize olan bağlılığımızı, saygımızı artırmış ve bugün 65. yılı geride bırakmamıza, 66. yıla Bismillah dememize vesile olmuştur.
           Basın mesleği hakkaniyetli olunduğu sürece elbette ki kutsal bir meslektir. Ancak son zamanlarda ülke genelinde basın kuruluşlarının daha çok iş dünyasının eline geçmesi, holding sahiplerinin emri doğrultusunda yayın akışlarını sürdürmeleri, üzülerek ifade etmeliyim ki basın mesleğinin gerçek manada icra edilmediğini göstermektedir.
            Ayrıca gelişen teknoloji ile birlikte devlet hiçbir önlem almadığı için, sanal gazetecilik, kimliği belli olmayan kişilerce birer tehdit, şantaj, karalama aracına dönüşmüş durumdadır. Sosyal medya gazeteciliği adı altında toplumda, hiçbir sorumluluğu olmayan, haberin doğruluğunu gözetmeden, toplumda yaratacağı travmayı hesap etmeden, fitne doğurabilecek yayınlardan imtina etmeyen sözde gazetecilerin mutlaka denetim altında tutulması gerekmektedir. Sosyal gazeteciliğin denetimsiz ve ilgisiz bırakılması üzülerek ifade etmeliyiz ki basın mesleğini küçük düşürmekte, onurunu kırmaktadır.
            Ülke genelinde ki gazeteciler cemiyetlerinin tamamı her fırsatta bu olumsuzluğu ilgili bakanlıklara, hükümete ve valiliklere iletmelerine rağmen radikal bir çözüm henüz bulunabilmiş değildir. 
            Yeşil Iğdır Gazetesi 66 yıldır bin bir türlü zorluğa rağmen yayın hayatını sürdürürken, şunlara hep dikkat etmiştir.
            Vatan, bayrak ve millet bizimdir. Hepsini sevmek, korumak, sahiplenmek görevimizdir.
            Vatanımıza, bayrağımıza ve milletimize uzatılan dili koparmak her zaman birinci görevimiz olmuştur.
            Yaratılmak istenen fitne ateşinin üzerine suyla gider, fitneyi önlemeye yönelik yayınlar yapar ve gerçekleri ortaya koyarız.
            Yayın akışını devam ettirirken kendi fikrimizi ön planda tutmaz, toplumun her fikrine kendisini ifade etme olanağı sağlanır.
            Irk, Dil, Din, Mezhep ayrıştırıcılığı yapanlar her daim  hedefimiz olmuş, birlik, hoşgörü ve vahdet içinde olanlar da baş tacımız olmuştur.
            Birilerini karalamak için üç kuruş alıp kalemimizi satmadığımız gibi, birilerini övmek içinde üç kuruş peşinde koşmamışızdır.
            İnsanları fikrinden, inancından, hayata bakışından ötürü ötekileştirmemiş, vatan haini olmadıkları sürece, bayrak düşmanı olmadıkları sürece, Cumhuriyet ve Atatürk düşmanı olmadıkları sürece, ihanet şebekeleri ile işbirliği yapmadıkları sürece her zaman dikkate almış, değer vermiş, çalışmalarını kamuoyu ile haber yaparak paylaşmışızdır.
           Elbette bizim de zaman zaman eksiklerimiz olmuştur. Sonuçta her gün gazeteyi haber yaparak doldurmak, okuyucuyu şehirde yaşanan gelişmelerle ilgili haberdar etmek durumundasınız. Bir gün mutlaka yazdığınız haberde hata yapabilirsiniz. Bu yapılan ufak tefek hataları siz değerli okuyucularımızın hoşgörüyle karşılamasını arzulamak tayız.
           Yeşil Iğdır Gazetesi 66. Yılında. Allah nasip ederse 70. yılımızda düzenleyeceğimiz bir etkinlik ile yıldönümümüzü kutlamak istiyoruz. İnşallah 2023 yılında ülkemizde huzur, barış hâkim olur ve bizler de siz değerli halkımızın katılımı ile 70. Kuruluş yıldönümümüzü birlikte kutlarız.
            Geride bıraktığımız 66 yıl boyunca Yeşil Iğdır Gazetesine yazısıyla, fikriyle emek veren, okuyarak destek olan , bu günlere gelmesi için maddi ve manevi sahip çıkan tüm dostlara sonsuz teşekkürlerimizi sunarız” dedi.
Bünyesinde 15 Temmuz gazetesi de çıkaran Yeşil Iğdır gazetesi, Iğdır’ın en eski gazetesi ve Iğdır’ın ilk baskı makinesini halen hatıra olarak saklamaktadır. 

Haber: Emir Şıktaş

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum