Bütöv Azerbaycan Birliği'nin Milli Dayanışma Günü Tebriki

Baylar, Bayanlar! 31 Aralık'ta Azerbaycan tarihinde önemli MİLLİ DAYANIŞMA GÜNÜ'nü yazdınız. Yakın zamanda gençlerimizin, tarihimizdeki büyük MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'nü yazarak Azerbaycan'ın bağımsız, bütöv ve demokratik devletinin kurucuları olacağına inanıyoruz!

Bütöv Azerbaycan Birliği'nin Milli Dayanışma Günü Tebriki
01 Ocak 2021 - 16:02

Baylar, Bayanlar, sevimli yurttaşlar!

XXI.Yüzyılın 2021 yılı milletimiz için başarılı bir yıl olsun, tarihimize yeni zaferler yılı olarak yazılsın ve bütünlüğümüz, bağımsızlığımız ve gerçek ulusal devletimiz yolunda zafer yılımız olsun!

Onlarca yıldır 31 Aralık'ı sadece Yılbaşı gecesi olarak kutladık. Ancak 1989 Sınır Harekatı 31 Aralık'ı yeni takvim yılına geçit günü olmaktan çıkarıp bizim için Dünya Azerbaycanlılarının Milli Dayanışma Günü'ne dönüştürdü. O gün, Sınır Harekatıi, milli mücadelemizin önemli bir sayfası haline geldi ve dönemin SSCB-İran sınırın, aslında Azerbaycan'ın kuzeyini ve güneyini ayıran dikenli tellerin, Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti boyunca sökülmesiyle sonuçlandı. 

Büyük liderimiz Ebülfez Elçibey'in isteği ve talimatı üzerine 31 Aralık'ta sınır tellerinin sökülmesi, Sovyet rejiminin "demir duvarının" Berlin Duvarı gibi yıkılması ve halkımızın özgürlük, kurtuluş ve bütünlük arzusunun ifadesiydi. Bu nedenle 31 Aralık'la ilgili liderimiz Abulfaz Elçibey diyordu: "Bugün Azerbaycan Türklerinin birlik ve eşitliklerini kavrayacakları büyük tarihin ilk doğum günü!"

 Bütöv Azerbaycan Birliği olarak, büyük milletimizin birlik ve eşitliğimizin bu ilk doğum günü olan Milli Dayanışma Günü'nü yürekten kutluyor, tüm halkımıza sağlık, refah, onurlu, gururlu, müreffeh bir yaşam ve Azerbaycan'ın birliyi mücadelesinde başarılar diliyoruz!

 Azerbaycan'ın bölündüğü günden sonra 1960'lardan itibaren hem kültürel hem de ideolojik olarak kendini gösteren bütünlük arzumuz 31 Aralık 1989'da siyasi düzeye taşınmış ve kısa sürede Kuzey-Güney Azerbaycan siyasi örgütleri için ulusal hedef haline gelmiştir. Sonuç olarak 44 günlük Karabağ savaşında Azerbaycan Cumhuriyeti, Güney Azerbaycan ve yurtdışında yaşayan tüm halkımız ayağa kalktı, kahraman ordumuza açıkça destek verdi, milli birliğimizin ve eşitliğimizin gücünü dünyaya gösterdi. Savaş sırasında sınıra gelen ve askerlerimizin başarılarına alkış ve sevinç gözyaşları ile destek veren Güneyli kardeşlerimiz, Ermeni teröristlere yardım eden, silah yüklü Rus uçak ve kamyonlarına sınırlarından geçmesi işin izin veren, onları döven, tutuklayan ve işkence yapan İran İslam rejimine meydan okudu. Gençlerimizin örnek davranışları, yolumuzun parlak geleceğini gösteriyor.

 Bütöv Azerbaycan Birliği - BAB, Dünya Azerbaycanlılarının Milli Dayanışma Günü'nde milletimizi bir kez daha kutluyor, vatanımızın özgürlüğü, topraklarımızın kurtuluşu, bağımsızlığı ve milli bütünlüğü ve milli hedeflerimize ulaşmak için başarılar diliyor, bu yolda canlarını feda eden tüm şehitlerimizi saygıyla anıyor.

 Bütöv Azerbaycan Yolu'nun büyük lideri Abulfaz Elçibey, Azerbaycan halkından konuşarken şunları ifade etmekteydi: “... Azerbaycan halkı Anavatan için on binlerce şanlı ve cesur oğlunu feda etti ve tarihte şanlı günler yazdı: MİLLİ OYANIŞ GÜNÜ, MİLLİ DAYANIŞMA GÜNÜ, MİLLİ BAĞIMSIZLIK GÜNÜ vb. Yazdığı bu tarihlerle isbat etti ki, o, MİLLET olarak tarihin ön saflarına geçmektedir. Bu millet gelecekte bir gün MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'nü de yazacak. Bugün çok uzakta değil."

 Baylar, Bayanlar! 31 Aralık'ta Azerbaycan tarihinde önemli MİLLİ DAYANIŞMA GÜNÜ'nü yazdınız. Yakın zamanda gençlerimizin, tarihimizdeki büyük MİLLİ BİRLİK GÜNÜ'nü yazarak Azerbaycan'ın bağımsız, bütöv ve demokratik devletinin kurucuları olacağına inanıyoruz!

 Yüce Allah'tan milletimize bu mübarek yolda başarılar diliyoruz!

 Saygılarımızla:
 Bütöv Azerbaycan Birliği
 Merkez Meclis Başkanı Agil Samadbeyli

ASASMEDYA - Haberler
https://asasmedya.info


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum