BURSA'NIN OSMANGAZİ İLÇESİ, KARABAĞ'IN TARİHİ ŞUŞA KENTİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

BURSA'NIN OSMANGAZİ İLÇESİ, KARABAĞ'IN TARİHİ ŞUŞA KENTİ İLE KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR
16 Aralık 2020 - 17:52

Bursa Osmangazi Belediyesi, Azerbaycan’ın 28 yıl aradan sonra Ermenistan işgalinden kurtardığı Karabağ’ın tarihi şehri Şuşa ile kardeş şehir olmayı öngören kararı kabul etti.

Osmangazi Belediyesi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı, Osmangazi Belediye Başkan Vekili Hasan Hüseyin Erdönmez başkanlığında gerçekleştirildi. 2020 yılının son meclis toplantısında, Ermeni işgalinden kurtarılan Azerbaycan’ın kadim tarihi ve kültüründen izler taşıyan Şuşa kenti ile kardeş şehir olma kararı aldı. 9 Aralık 2020 tarihinde alınan söz konusu kararın, belediye meclisinde oy birliğiyle kabul edildiği öğrenildi.

BURSA OSMANGAZİ VE ŞUŞA KARDEŞ ŞEHİR OLUYOR

ŞUŞA ERMENİ İŞGALİNDEN KURTARILDI

Azerbaycan tarih ve kültürünün simgelerinden olan ve Karabağ’ın başşehri Hankendi’ye giden yolu kontrol etmesi bakımından stratejik önemdeki Şuşa Kenti 8 Kasım 2020’de Ermeni işgalinden kurtarılmıştı. Azerbaycan Türklerinin tarihi için büyük önem taşıyan Şuşa, 8 Mayıs 1992’de Ermeni güçlerince işgal edilmişti.

Azerbaycan ordusu, Şuşa’yı 8 Kasım’da işgalden kurtarmış ve şehir kurtarıldıktan sonra Yukarı Gövher Ağa Camii’nde 28 yıl sonra ilk ezan okunmuş, geçen hafta da ilk cuma namazı kılınmıştı. Kentin altyapısı Ermenistan’la bağlantılı olduğu için kesilen elektrik enerjisi, Azerbaycan tarafından yeniden kuruldu.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum