Bozkırın bilgesi ödülü Türkiye'nin oldu

Kazakistan’dan Dünya Halkları Yazarlar Birliği, Kırgızistan Cumhuriyeti Yazarlar ve Sanatkârlar Uluslararası Birliği ve Türkiye – Avrasya Kültür sanat Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri yarışmada Cengiz Aytmatov ödülü Necdet Ekici’nin oldu.

Bozkırın bilgesi ödülü Türkiye'nin oldu
18 Haziran 2020 - 12:59 - Güncelleme: 18 Haziran 2020 - 13:07

Geçtiğimiz günlerde Kırgız Türklerinin ve bütün Türk topluluklarının dünyaca ünlü, büyük ve bilge yazarı Cengiz Aytmatov ile Kırgız Türklerinin henüz aramızdan ayrılan şairi, yıldırım sesli Manasçısı ve büyük ozanı Elmirbek İmanaliyev’in anısına “Türk Dünyasının Büyük Yazarı ve Şairi” isimli online bir festival-yarışma gerçekleştirildi.

Kazakistan’dan Dünya Halkları Yazarlar Birliği, Kırgızistan Cumhuriyeti Yazarlar ve Sanatkârlar Uluslararası Birliği ve Türkiye – Avrasya Kültür sanat Edebiyat Bilim Dernekleri Federasyonu’nun ortaklaşa düzenledikleri yarışmada Türk Dünyasından şairler ve yazarlar yarıştı.

Yarışmaya Türkiye’den “Çolpan Yıldızı” isimli hikayesi ile katılan Necdet Ekici birinci seçilerek bozkırın bilgesi Uluslararası Cengiz Aytmatov ödülünü almaya hak kazandı.

1955 Kahramanmaraş/Afşın doğumlu yazar, 1979’da Samsun Eğitim Enstitüsü Türkçe Bölümünü bitirdi. Öğretmenlik görevinin ardından Hatay’a yerleşti.

Necdet Ekici’nin ilk hikâyesi 1984 yılında Töre dergisinde yayımlandı. Türk Edebiyatı, Türk Yurdu, Güneysu ve Kültür Dünyası dergilerinde yazdı. Hikâye dalında ödüller alan yazarın; Yüreğimdeki Cemre (1991), Yüreğimi Sana Bıraktım (1998), Gül Olacaksın (1998), Arzu ile Kamber: Gül Mevsimine Uyanmak (2000), Çolpan Yıldızı (2019) isimli hikâyeleri ve İdeoloji ve İnsan (1991) isimli deneme kitabı bulunuyor.

Kaynak: https://asasmedya.info/news/culture

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum