BORA'nın Menzili Atina'yı Telaşlandırdı

Batı Trakya'da yayım yapan Birlik gazetesinin haberine göre “280 km menzile sahip BORA teorik olarak Yunan başkentini bile tehdit edebilir. Yunanistan ne yapacak?”

BORA'nın Menzili Atina'yı Telaşlandırdı
03 Ocak 2021 - 21:21 - Güncelleme: 04 Ocak 2021 - 00:17

280 km menzile sahip BORA teorik olarak Yunan başkentini bile tehdit edebilir. Yunanistan ne yapacak?”

Roketsan tarafından üretilen Bora füzelerinin teslimatının tamamlanması Yunan basınına konu oldu. Basın, “Bora füzelerinin Türk ordusuna teslimi tamamlandı! Küçük Asya kıyılarına yerleştirilirse, 280 km menzile sahip BORA teorik olarak Yunan başkentini bile tehdit edebilir. Yunanistan ne yapacak?” ifadeleri dikkat çekti.

Roketsan tarafından üretilen Bora füzelerinin TSK’ya teslimatının tamamlanmasına yönelik yapılan açıklama, Yunanistan’da Türkiye’yi özellikle savunma alanında yakından adım adım takip eden basında geniş yer buldu.

Yunan basınında çıkan haberlerde şu ifadelere yer veriliyor.

“280 km menzile sahip BORA teorik olarak Yunan başkentini bile tehdit edebilir. Yunanistan ne yapacak?”

“Rocketsan tarafından 2009 yılında imzalanan anlaşma ile üretilen Bora TSK’ya teslimatı tamamlandı. Savunma Sanayii Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “BORA füze projesi kapsamında tüm teslimatların tamamlandığı” belirtiliyor.

BORA balistik füzesi, ordunun saldırı alanındaki yüksek öncelikli hedeflere yoğun ve etkili atış yapabiliyor. Zamanında ve etkili atış yapan BORA füzesi, askeri birliklere mükemmel destek sağlıyor.

Dolayısıyla Türkler, Amerikan ültimatomlarını eski ayakkabılarına yazdıktan sonra, Ruslar çok iyi fiyatlarla silah sistemleri sunduğundan ve bir “indirim” döneminden geçtiğimiz için, bu yıl Yunanistan’da hızlı hareket etmemiz ve iki yıl önce yapmadığımız şeyi yapmamız gerekiyor.

Yunan füzelerinin 48N6E2 roketiyle ve maksimum 195 km menzil ile ya S-300PMU-2 Favorite seviyesine, ya da S-300VM4 seviyesine yükseltilmesi için acil anlaşmadan bahsediyoruz.

7.5 Mach’a kadar olan hız tehditlerine karşı, yani aynı anda 24 hedefi hedefleyebilen uçak ve seyir füzeleri ve balistik füzelerin yanı sıra, her fırlatıcıda çiftler halinde giden, yükseltilmiş 9M82M füzelerinin sağlayacağı uçaksavar korumasından bahsediyoruz. 200 ila 300 kilometre arasında.

İki S-300PMU-1 bataryamız, örneğin, Atina ve Selanik’i kapsayabilirken, Yunan topraklarının herhangi bir yerinde herhangi bir Türk tehdidine karşı Yunan hava savunmasının ön saflarında yer alabilir.

Ayrıca Tor-M1 füzeleri için de aynısını yapmak zorundayız.

Küçük Asya kıyılarına yerleştirilirse, 280 km menzile sahip BORA teorik olarak Yunan başkentini bile tehdit edebilir.

Bu nedenle, gerçekleştireceği göreve bağlı olarak iki tür füze kullanan Iskander-M sisteminin az sayıda füzesini bile satın almayı ciddi olarak düşünmeliyiz.”

İlhan Tahsin'in haberi
Kaynak: http://birlikgazetesi.org/boranin-menzili-atinayi-telaslandirdi/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum