"Bir Kuva-yı Milliyeci: Parti Pehlivan" kitabı yayımlandı.

Yazar Bünyamin As'ın "Bir Kuva-yı Milliyeci: Parti Pehlivan" kitabı Atatürk Araştırmaları Merkezi tarafından yayımlandı.

"Bir Kuva-yı Milliyeci: Parti Pehlivan" kitabı yayımlandı.
29 Aralık 2020 - 12:19 - Güncelleme: 29 Aralık 2020 - 15:41
Erkan Akbalık yazdı:



Bir kitap, önemli bir kitap!
Manisa yöresinin, işgalden ve işgalcilerden kurtarılmasındaki en önemli kahramanlardan, bölgedeki milli mücadelenin ve direnişin simge isimlerinden PARTİ PEHLİVAN (Mehmet Baskır).
Her ne kadar mücadelesini yerelde vermiş gibi görünse de, düşmana karşı verdiği mücadele ile iç bölgelere giden cephane trenlerinin imha edilmesi gibi önemli faaliyetleri ile “Büyük Zafer”in de kahramanlarındandır.
Bünyamin As Bey’in uzun zamana yayılan ve bilgi, belge, kaynak tarafından hassas davranılmış bu çalışması çok değerlidir. Okurken, yaşanılanları siz de hissedebiliyorsunuz. Kitap, ülkemizin çok önemli bir tarihi döneminin, bölgemizdeki bölümünü Parti Pehlivan özelinde işlerken tamamen tarafsız ve neler yaşanmış ise onlar aksettirilerek yazıldığı için de çok önemlidir. Tarihi olayların, araştırılması, incelenmesi ve kaleme alınmasında duygularının etkisinde kalmak gerçeklerin olduğu gibi yansıtılmasında bir engeldir. Bünyamin Bey’in çalışmasında bu engelin olmadığını görebiliyorsunuz.
Bu eseri ilimiz ve ülkemize kazandırdığı için kendisine tebrik ve teşekkürlerimi sunarım.
Temennim o dur ki; Bu ve bunun gibi eserler uygun miktarlarda basılsa, öncelikle ilimiz genelinde bütün okulların kütüphanelerine dağıtılsa, başarılı çocuklara hediye olarak bu kitaplar verilse, uygun olan derslerde dönem ödevleri buralardan istense ne güzel olur. Ayrıca Parti Pehlivan gibi hatırlanması elzem olan kahramanlarımızın hayatları okullarda işlendikten sonra en azından şehir merkezindeki öğrencilere kabir ziyaretlerinde bulunmaları sağlansa ne güzel olur. Kabri de Çatal Mezarlığı’nda ana giriş kapısının hemen sağındaki Tarzan mezarının arka tarafında, diğer Milli Mücadele kahramanımız Alim Efendi ile komşudur.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum