BİR KİMSE TOPRAK İÇİN ÖLÜRSE, ORASI VATANDIR - KARABAĞ AZERBAYCANDIR!

Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov: "BİR KİMSE TOPRAK İÇİN ÖLÜRSE, ORASI VATANDIR - KARABAĞ AZERBAYCANDIR!"

BİR KİMSE TOPRAK İÇİN ÖLÜRSE, ORASI VATANDIR - KARABAĞ AZERBAYCANDIR!
01 Ekim 2020 - 12:45 - Güncelleme: 01 Ekim 2020 - 12:48
BİR KİMSE TOPRAK İÇİN ÖLÜRSE, ORASI VATANDIR - KARABAĞ AZERBAYCANDIR!
 
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, Türkiye Medyası'nda- 
“Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine, Azerbaycan'ın başlattığı operasyon, Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in,  Rusya-1 TV kanalında yayınlanan "60 dakika"programındakı konuşması, Türkiye devletinin Azerbaycan devletine gösterdiği duyarlılık ve manevi desteği” hakkında açıklamalarda bulundu..

“Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev geçtiğimiz günlerde,  Rusya-1 TV kanalında yayınlanan "60 dakika" adlı konuşmasında Azerbaycan Ordusu'nun cesaretini gölgelemeye ve başarılarını Türkiye'ye atfetmeye çalışan Ermeni tarafına gereken yanıtı verdi” diye, Azerbaycanlı Milletvekili belirtti.
“Dünya toplumu Ermenistan'ın Azerbaycan'a saldırısından haberdar olduğu ilk saatten itibaren, Türkiye Cumhurbaşkanı ve diğer liderler açıkça Azerbaycan'ı desteklediler ve uluslararası hukuku desteklediler. Çünkü Ermenistan yaklaşık 30 yıldır Azerbaycan topraklarını işgal ederek uluslararası hukuku büyük ölçüde ihlal ediyor. Aslında Türkiye'nin rolü sadece bu, başka rolü yok. Türkiye bize manevi destek veriyor ve Türk liderliğine, Türk Cumhurbaşkanı'na ve Türk halkına dayanışma ve destekleri için teşekkür ediyoruz. İddiaya göre Türkiye'nin çatışmaya taraf olarak katılması, bu konuda Ermeni tarafının yaydığı tüm söylentiler kışkırtıcı, modern tabirle, feyk-nyus'tur. Türkiye'nin çatışmaya dahil olduğuna dair hiçbir kanıt yok ve buna gerek yok. Azerbaycan Ordusu, halkının ve topraklarının savunmasını sağlamak için yeterince hazırlıklıdırdiye sayın Cumhurbaşkanımız bildirmişti.
Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov - “Azerbaycan devleti, hiçbir zaman başkasının topraklarına iddialı olmadı ve hiçbir zaman insanlığa karşı suç işlemedi. Azerbaycan Ordusu başka bir devletin topraklarına ayak basmadı, kendi vatanını koruyor ve onun için savaşıyor! Azerbaycan Cumhuriyeti Birinci Cumhurbaşkanı Yardımcısı Mehriban Aliyeva resmi Instagram sayfasında Azerbaycan'ın sadece toprak bütünlüğü için savaştığını paylaşarak kardeş Türkiye halkına ve bizzat Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a dayanışma ve manevi destekleri için teşekkür etti,” diye ifade etdi..
“Azerbaycan'ın topraklarını savunmak için güçlü bir ordusu var, halk ve devlet her zaman ordunun arkasında! Şunu güvenle söylemeliyim ki, Azerbaycan halkı her şeye rağmen yüksek bir coşku içinde, Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde topraklarımızın işgalden kurtulacağı günü dört gözle bekliyorlar, her an silahlanmaya hazırlar,” diye sayın Memmedov bildirdi..
Azerbaycan Milletvekili açıklamasında, “Türkiye ve Azerbaycan'ın her zaman iyi ve kötü günde birbirinin yanında olduğunu, birbirine destek olan iki ülkenin gücünü bu dayanışmadan aldığını gururla söyleyebiliriz”, diye belirtti.
Sayın Memmedov bunun yanı sıra, “Ermenistan'ın sivil yerleşim birimlerine ateş açması üzerine Azerbaycan'ın başlattığı operasyon, Türkiye'nin bütün kesimleri tarafından desteklendiğini, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve TBMM de Azerbaycan'ın yanında olduklarını açıklarken; Başkent Ankara'nın simgesi Atakule, İstanbul Galata Kulenin Azerbaycan bayraklarına boyandığını, aynı şekilde, Bursa Büyükşehir Belediyesi de 'sürece destek vererek ana hizmet binası, tarihi belediye binası ve BUSKİ binalarına Türkiye ve Azerbaycan bayrakları astı, Tophane'deki Tarihi Saat Kulesi de yine Büyükşehir Belediyesi tarafından dijital olarak üç renkli Azerbaycan bayrağının renkleriyle ışıklandırıldı” diye gururla ifade etdi.
Milletvekili Meşhur Memmedov aynı zamanda, “ERMENİSTAN İFLAH OLMAZ BİR TERÖR DEVLETİDİR” - TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Twitter'dan yaptığı açıklamada, “Türkiye'nin Azerbaycan’ın yanında bütün gücüyle durmaya devam edeceğini” dedi.
AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik, Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "Ermenistan bir kere daha hukuk tanımaz bir provokasyon gerçekleştirdi. Ermenistan’a karşı uluslararası toplum sesini yükseltmelidir."
 Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, “Azerbaycan sahada bunu çözmek istiyorsa Azerbaycan’ın yanında olacağız’ dedik. Azerbaycan isteği olursa gereğini yaparız. Ama görüyoruz ki Azerbaycan’ın kapasitesi yeterli.” dedi.
Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, Ermenistan'ın hain saldırısına hedef olan Azerbaycan'a ''Toprak bütünlüğünü koruma mücadelesinde sonuna kadar Azerbaycan Türkü kardeşlerimizin yanında olacağız." sözleriyle destek çıktı.
İbrahim Kalın, “Uluslararası toplum bu tehlikeli provokasyona derhal dur demelidir. Azerbaycan yalnız değildir. Türkiye’nin tam desteğine sahiptir."
Bolu belediyye başkanı sn.Tanju Özcan - makam odasındakı masasında bulunan AB bayrağının yerine manevi destek amaçlı Azerbaycan bayrağını koyması - "Bugün itibarıyla Türkiye’nin dostu mu düşmanı mı belli olmayan Avrupa Birliği’nin bayrağını kaldırıyorum. Desteğimiz Azerbaycan ile"dedi, diye ifadede bulunarak, “bütün bunlar gözümüzden kaçmadı ve  kardeş devlet olarak gururluyuz”..
Milletvekili Meşhur Memmedov, Azerbaycan ve Ermenistan arasında başlayan cephe savaşında Dağlık Karabağ bölgesinde son günlerde yaşanan yoğun çatışmalar sonucu, Ermenistan’ın kışkırtmalarına karşı Türkiye’den Azerbaycan devleti ve Azerbaycanlı soydaşlarımıza destek adına- başta, Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyip Erdoğan olmak ile, TBMM'ne, Ermenistan'ın Azerbaycan'a yönelik saldırısını kınayan siyasi partilere, Türkiye'nin bütün kesimlerine teşekkürlerini iletti..
Artık tüm dünyaya bellidir ki, “Türkiye devletinin bu manevi desteği Azerbaycan ile olan yakınlığını, dayanışmasını ve kardeşliğini simgeliyor,” dedi.
Son olarak, Azerbaycan Milletvekili Meşhur Memmedov, “Azerbaycan'ın müzakerelerde her zaman yapıcı olduğunu, Uluslararası toplum”un Azerbaycan'ın toprak bütünlüğünü tanıdığını ve Azerbaycan ile Ermenistan arasındaki gergin durum nedeniyle tüm askeri-siyasi sorumluluğun Ermenistan'ın askeri-siyasi liderliğine düştüğünü,” söyledi diye Türkiye Medyası'nda Ülker Piriyeva'ya açıklamalarda bulundu.
 “Savaşın olduğu yerde şehitler olduğunu herkes bilir. Bir kimse toprak için ölürse, orası vatandır! Karabağ Azerbaycandır!
Allah Şehitlerimize rahmet eylesin!”
 
Ülker PİRİYEVA Gönderdi

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum