Biden'dan Çin'e Doğu Türkistan uyarısı: Çin bedelini ödeyecek!

ABD Başkanı Joe Biden, Doğu Türkistan’da zulmeden Çin’i bir kez daha uyardı. Çin’in Doğu Türkistan’da uyguladığı soykırım nedeniyle yaptırım uygulanabileceğini ima Biden, “Yansımaları sert olacak. Bunu Xi de biliyor” dedi.

Biden'dan Çin'e Doğu Türkistan uyarısı: Çin bedelini ödeyecek!
18 Şubat 2021 - 13:56

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Başkanı Joe Biden, Doğu Türkistan konusunda Çin’e uyarıda bulundu. Dün CNN’de yayınlanan bir programa katılarak salonda bulunan katılımcıların sorularını yanıtlayan Biden, insan hakları ve demokrasi konusundaki kaygılarını Pekin’e iletmeye devam edeceklerini belirtti.

Biden, Çin’in Doğu Türkistan’daki Müslüman Uygur Türklerine yaptığı zulüm ile ilgili soruları, “Bunun Çin’e yansımaları olacaktır ve O da (Xi) bunu biliyor” diye yanıtladı.

TRUMP’IN MÜLTECİ POLİTİKASINI ELEŞTİRDİ

Öte yandan koronavirüse karşı 600 milyon doz aşı almayı garantilediklerini belirten Biden, 1,9 trilyon dolarlık ekonomik destek paketini çıkarmaya kararlı olduğunu aktardı. Trump dönemindeki mülteci politikaları da eleştiren Biden, ülkedeki 11 milyon yasa dışı göçmenin kademeli şekilde vatandaşlığa geçirilmesine yönelik süreçleri işleteceklerini ve Trump döneminde 5 bine kadar indirilen mülteci kabul limitini yeniden 125 bine çıkaracaklarını kaydetti. 


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ozan Barış Erim
17 Şubat 2021, 16:35

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum