BATI TRAKYA'DA, İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE'YE IRKÇI TEHDİT

BATI TRAKYA'DA, İSKEÇE MÜFTÜSÜ AHMET METE'YE IRKÇI TEHDİT
29 Kasım 2020 - 19:04

Batı Trakya’da, İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin ailesiyle kaldığı apartmanın asansörüne ırkçı, ölüm tehdit mesajları bırakıldı. Mete, “Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacak” diyerek tepki gösterdi. Türkiye’nin Dışişleri Bakanlığı konuya ilişkin açıklamasında “Söz konusu olay Yunanistan’da ırkçı ve fanatik grupların Batı Trakya Türk azınlığının varlığına ve temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir” ifadelerine dikkat çekti.

Yunanistan’da ırkçılar bu kez İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin kaldığı evi hedef aldı. Batı Trakya’da, İskeçe seçilmiş Müftüsü Ahmet Mete, dün ailesiyle kaldığı apartmanın asansörüne Yunanca olarak kendisini hedef alan küfür ve tehdit içeren ırkçı yazılar yazıldığını duyurdu. Müftü Mete “Evime geldiğim zaman baktım ki asansörün aynasında şahsıma ait küfürler vardı. Yunanistan’da saldırılar ilk değil son olmayacak” ifadelerini ifade etti. Mete, olayla ilgili sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, “Azınlık rahattır, eşitlik vardır’ diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazım.” dedi.

“TÜRKLÜĞÜMÜZÜ TAKDİR ETMELERİ TAKDİRE ŞAYAN”

İskeçe Müftüsü Mete’nin, paylaşımında şu ifadeler yer aldı:

“Dünya, pandemi ve ölümlerle uğraşırken maalesef ‘H.A’ imzasıyla ‘İyi Türk, ölü Türk’tür’ ve ‘Hoca, yüzüne…’ yazıları, kaldığımız binanın asansör aynasına yazılmıştır. Öncelikle Türklüğümüzü tasdik etmeleri takdire şayandır. Ancak ‘azınlık rahattır, eşitlik vardır’ diyenlerin bu gibi saldırıları görmeleri lazımdır. Azınlığa saldıran siyasetçiler, basın, bu durumlara hala üç maymunu mu oynayacaktır? Bina sakinleri, emniyeti aramış ve polisler ilgilenmiştir. Yetkililerin bunu dikkate almalarını umuyoruz.”

DIŞİŞLERİ BAKANLIĞINDAN IRKÇI TEHDİT MESAJINA KINAMA

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy, Yunanistan’da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’ye ırkçı tehdit mesajı yazanları kınadı.
Bakanlık Sözcüsü Hami Aksoy, dün Dışişleri Bakanlığından yayımlanan açıklamaya göre İskeçe Müftüsü Mete’nin ikamet ettiği apartmanın asansörüne ırkçı tehdit mesajı yazılmasına ilişkin soruyu yazılı yanıtladı.

“YUNANİSTAN’DAN GEREKEN CİDDİYET VE HASSASİYETLE HAREKET ETMESİNİ BEKLİYORUZ”

“Yunanistan’da İskeçe Müftüsü Ahmet Mete’nin ikamet ettiği apartmanın asansörüne ırkçı tehdit mesajı yazılmasını kınıyoruz” ifadeleri ile tepki gösteren Aksoy, “Söz konusu olay Yunanistan’da ırkçı ve fanatik grupların Batı Trakya Türk azınlığının varlığına ve temsilcilerine yönelik tahammülsüzlüğünü bir kez daha gözler önüne sermiştir.” dedi.

Sözcü Aksoy, “Yunan devletinden menfur olaya ilişkin soruşturmayı gereken ciddiyet ve hassasiyetle yürüterek olayı aydınlatmasını ve faillerinin adalet önüne çıkarılmasını bekliyoruz.” çağrısında bulundu.

Kırım Haber Ajansı - QHA

qha.com.tr

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum