BATI AZERBAYCAN'IN ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİ

BATI AZERBAYCAN'IN ŞEHİTLERİ VE GAZİLERİ
23 Ocak 2021 - 12:28

ALİ VALIYEV ile samimi sohbet.

1988 yılında Batı Azerbaycan'ın (şimdiki Ermenistan) Goyce ilçesine bağlı Ardaniş köyünden göç etmek zorunda kalan değerli bir aydın ve büyüyümüz olan Ali Valiyev ile samimi görüşmemiz.

Öncelikle sağlık kaygıları nedeniyle geçmiş olsun temennilerimizi ifade etmek isteriz.

Ali hoca ile 1 ay önce görüşecektik. 

İşte işimizi de böyle planlamışdık

Batı Azerbaycanlı şehit ve gazilerimizin vatan çocuğu ve vicdan vazifesi olarak anısını yaşatmak için isimlerini, onlar hakkında çeşitli bilgileri kitap halinde toplamak, yayınlamak.

Bu kahramanlık tarihini gelecek nesillere aktaracağımızın sözünü verdik. Ve kitabın oluşturulmasından önce, Ali hocam bir çalışma grubu oluşturmak için gönüllü olarak bu misyonun liderliğini devraldı ve grubun kurulması için çalışmaya başladık.

Maalesef görüşmemiz Ali hocan'ın Kovid'e yakalandığı ve yaklaşık bir aydır hastanede tedavi gördüğü gerçeğiyle ertelendi.

Nihayyet her şey iyiye doğru getfi. Ve ben kısa bir röportaj yapma fırsatını yakaladım.

--- Ali hoca. Kitabı yazma  amacınız nedir ve bu aşk size nasıl geldi?

--- Öncelikle şunu söyleyeyim, Batı Azerbaycan halkımız çok vatansever ve millet konusunda tutkulu. Sosyal ağlarda da farklı isimler taşıyan gruplarımız var. Orada yüzlerce yurttaşımız görüş ve önerilerini dile getiriyor. Bu öneri, gruplarımızdan biri olan Muhacir Iravanlılar grubu tarafından dile getirildi ve grubun kurucusu, kahramanımız Nigar Ogeday, çalışma grubuna bu misyonu gerçekleştirmek ve derin tecrübelerimden yurttaşlarıma fayda sağlamak için liderlik etmeyi teklif etti. Tabii büyük bir onur ve gururla bu görevi üstlenmek zorunda hissettim. Her bir entelektüelimizin bunu yapacağına inanıyorum.

- Şu ana kadar bu yolda hangi adımları attınız?

--- Önce bir çalışma grubu oluşturuyoruz. Batı Azerbaycan'ın her bölgesi hakkında bilgi toplayacak. Bu durumda hedefe hızlı bir şekilde ulaşabiliriz. Bu çok zor ve şerefli bir süreçtir. Biliyorsunuz, insanlarımız Azerbaycan'ın her yerine dağılmış durumda ve bir yerde yaşamıyor. Tüm bilgileri toplamak ve kaç şehit ve kaç gazi olduğunu kaydetmek birkaç ay ve çok çalışma gerektirir.

--- Kitap hakkında kısa bilgiler paylaşırdınız.

- Kitabımızın ŞEHİTLER VE BATI AZERBAYCAN'IN QAZİLERİ ve ya ona yakın bir isim olMASİN düşünüyoruz.

20 Ocak şehitleri, 1. Karabağ şehitleri ve gazileri, 2. Karabağ şehitleri ve gazileri biyografilerle anlatılacak. Sadece gazilerimizin sayı çok fazla olduğun dikkate alarak isimleri, soyadları, doğum tarihleri, askeri rütbeleri belirtilecektir.

Facebook'ta aynı isimde bir grup oluşturuldu ve herkesi buradan aktif olmaya davet ediyoruz.

Bu vatan ve millet icin görevimizdir.
Ali hoca ve çalışma grubuna bu işte başarılar diliyoruz.

Söyleyişi yapdı: Elturan Musaoğlu 

Kaynak: ASAS MEDYA.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum