BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...

Kerim ÖZBEKLER'İN HABERİ: BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...

 BASIN YAYIN SANAT EDEBİYAT ŞİİR DÜNYASI'NDAN KISA KISA DUYURULAR...
26 Kasım 2021 - 09:34 - Güncelleme: 26 Kasım 2021 - 09:46
 

25 Kasım 2021 Perşembe günü 5. İnegöl Kitap Günleri'nde, 9 ve 10 Aralık 2021 tarihlerinde Bursa Merinos Kitap Fuarı'nda Simirna Yayınlarında yeni çıkan "Piri Reis'le Dünya Yolculuğu" adlı romanımı imzalayacağım ve  okurlarımla söyleşi yapacağım. Bilgilerinize, sevgiyle sunulur.(24 Kasım 2021 Çarşamba-10.54)

Mehmet Güler

[email protected]

 

******


MERSİN'DE ORHAN VELİ'NİN ŞİİRLERİ OKUNACAK, YAZAR HANİFE MERT İSE ÜNLÜ ŞAİRİN HAYAT HİKAYESİNİ ANLATACAK...
27 Kasım 2021 Cumartesi günü, saat.14.00'de;CNR 6. Mersin Fuarı-Fuar Konferans Salonu Yenişehir-Mersin adresinde, Mersin Şairler ve Yazarlar Derneği'nin organize ettiği ''Fırçadaki Son Şiir/Orhan Veli'' adlı etkinlikte şairler Orhan Veli'nin şiirlerinden okuyacaklardır. Yazar Hanife Mert'te, ünlü Şairin yaşam öyküsünü anlatacaktır.
Etkinliğimize katılım, ücretsizdir. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

**********

4.ULUSLARARASI FİKRET DEMİRAĞ ŞİİR FESTİVALİ 27-28 KASIM 2021 TARİHLERİNDE KKTC'DE YAPILACAK...
4.Uluslararası Fikret Demirağ Şiir Festivali, Kıbrıs’taki iki toplumdan ve Türkiye’den katılımların olacağı şairlerin iştiraki ile gerçekleştirilecek.
27 Kasım 2021 Cumartesi günü, saat.14.30’da Lefke Ağaçlı Kahve’de buluşmayla başlayacak etkinliğin ilk gününde Avrupa Birliği’nin maddi desteği ile Tamer Öncül ve Maria Siakalli’nin yayına hazırladığı ve her iki toplumdan toplam 43 şairin yer aldığı Kıbrıs Barış Şiirleri Antolojisi kitabının tanıtımı, şiir ve müzik dinletisi eşliğinde 16.30’da Lefke Turizm Derneği lokalinde gerçekleştirilecek. Tanıtımın ardından, 18.00’de Lefke Bandabuliya’da Fikret Demirağ Şiir Odası ziyaret edilecek.
28 Kasım 2021 Pazar günü ise geleneksel olarak Bademliköy Fikret Demirağ Şiir Tepesi’nde 11.00-16.00 saatleri arasında şiir ve müzik dinletisi gerçekleştirilecek. Proğramda yer alacak şairlerin isimleri ise şu şekilde, Alev Adiloğlu-Androulla Shati-Burçak Midilli Güldoğuş-Emel Kaya-Faize Özdemirciler-Fatih Yalıner-Fatma Akılhoca-Fatoş A.Ruso Gürgenç-Halil Karapaşaoğlu-Hüseyin Bahca-Jenan Selçuk-Kiriakos Stilianu-Maria Hrisostomu-Maria Siakallı-Mehmet Kansu-Meletis Apostolides-Mihalis Hristofidis-Nafia Akdeniz-Neşe Yaşın-Tamer Öncül-Ümit İnatçı-Zeki Ali-Gökçenur Ç.-Metin Celal. Müzikler;Ulaş Biçer-Serdar Kavaz. Sol Anahtarı.Mustafa Tozakı. İlgilenenlere, önemle duyurulur.

********

MUSTAFA ÇELEBİ ÇETİNKAYA'NIN ORGANİZE ETTİĞİ ŞİİR-MÜZİK ŞÖLENİ İLE YAZAR VE ŞAİRLERİN İMZA GÜNÜ 04 ARALIK 2021 CUMARTESİ GÜNÜ ANKARA'DA YAPILACAK...

04 Aralık 2021 Cumartesi günü, saat.15.00-19.00 arasında;Bahar Cafe-Meşrutiyet Caddesi, Konur 2. Sokak, No.26/4 Kızılay-Ankara adresinde, Aksed Sanat Genel Başkanı Mustafa Çelebi Çetinkaya'nın

organize ettiği ''Kitap-Şiir ve Türkü Şöleni'' gerçekleştirilecektir. Çetin Gül'ün ''Konuk Sanatçı'' olarak yer alacağı proğramın sunuculuğunu Özlem Arslan gerçekleştirecektir. Genç sanatçı Mustafa Balta'nın yer alacağı organizasyon sırasında şiirler okunacak ve müzik dinletisi yapılacaktır. Kitap tanıtımın yapılacağı etkinlik içinde aşağıda isimleri ve yazdıkları kitapların ismi belirtilen yazar ve şairler okuyucuları için kitaplarını imzalayacaklardır. Kitaplarını imzalayacak olan yazar ve şairlerin isimleri ve kitaplarının isimleri aşağıdaki şekildedir.

Ankara Sanat Plarformu Başkanı Sultan Özateş ''Çanakkale'',

Şair ve Yazar Durdu Güneş ''Penceremden Kelimeler'',

Eskişehirden Şair Necibe Taşkın Çetinkaya ''T/aşkın Divanı'',

Eskişehirden Şair Aydın Çetinkaya ''Dörtlükler Alemi'',

Antalya'dan Şair Erdinç Küçükkaya ''Öylesine Yazdıklarım'',

Eskişehirden şair İsmail Gül ''Demek Gidiyorsun'',

Antalya'dan Kurşun Kalemler Şairler ve Yazarlar Dernek Başkanı Şair-Yazar Şükran Güneş ''Canım-Can'',

Kırşehir'den Kurşun Kalemler Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim kurulu üyesi Şair ve Bestekar Ahmet Yağmur ''Doğmadık Şiirim Ben'',

Muğla''dan Kurşun Kalemler Şairler ve Yazarlar Derneği Yönetim kurulu üyesi Eğitimci Şair Dilber Kok ''Utangaç Duygularımla'',

Antalya'dan Bekir Abi Yazı Şiir Dergisi İmtiyaz Sahibi-Kurşun Kalemler Derneği Denetim Kurulu Üyesi Şair ve Yazar Mete Dayı ''Umudumun Mavisi Gözlerin'',

Bursa'dan Kurşun Kalemler Derneği Denetim Kurulu Üyesi Şair Yazar Emine Bilbey ''Düş Çobanı'',

Üyemiz ve Şair Beşir Çitak ''Sokağın Ninnisi'',

Ankara'dan şair Ahmet Göçer ''Az Bahar'',

Ankara'dan Alp Arslan ''Hadsiz Şiirler'',

Mersin'den Yönetim Kurulu Üyemiz Şükran Bayrak ''Aşk Su Nar'',

İzmir'den Yönetim Kurulu Üyemiz Songül Arslan Yağcı ''Sayılı Düşler'',

Yönetim Kurulu Üyemiz Nuray Üstündağ ''Karanlığa Yıldız Olmak'' isimli kitabını okuyucuları için imzalayacaktır. Proğram için, aşağıdaki telefon ve e posta adresi ile irtibat kurulabilir.

Mustafa Çelebi Çetinkaya

Ankara Kültür Sanat ve Edebiyat Derneği (AKSED)

Tel.0-535-6852825 E [email protected], ilgilenenlere önemle duyurulur.

Etkinlik Detayı Link:

https://fb.me/e/4g28e8ZMJ

...
DORLİON YAYINLARI İLE ESKİŞEHİR SANAT DERNEĞİ YÖNETİCİLERİ ÖYKÜ YARIŞMASI DÜZENLEDİ, KAZANAN ÖYKÜLER BİR KİTAP'DA TOPLANACAK VE E DERGİDE YAYINLANACAK.(SON BAŞVURU TARİHİ.15 OCAK 2022)...
-Dorlion Yayınları katkıları ile Eskişehir Sanat Derneği  edebiyatımıza yeni  yazarlar ve eserler  kazandırmayı hedefleyerek, öykü yazanlar arasında öykü yarışması düzenlemiştir.
-Yarışmada konu verilmemiştir. 
-Yarışmaya her yaşta, herkes katılabilir.
Her katılımcı, bir öykü ile katılabilir.
-Daha önce basılmış, sanal ortamda paylaşılmış ya da ödül almış öyküler katılamaz.
-Öyküler, 12 punto olarak bilgisayar ile yazılmış. 3 (Üç) sayfayı,  geçmeyecektir. 5 (Beş) adet, çoğaltılmış olarak gönderilecektir.
-Yarışmaya, rumuz ile katılınacak. Üzerinde rumuz yazılı zarfın içersinde, katılımcı adı-soyadı-kısa özgeçmiş ile beraber iletişim adresleri yazılacak. 
-Yarışmaya gönderilen öykü, bir de CD olarak gönderilecek.  
-Son katılma tarihi, 15 Ocak 2022’dir.
-Yarışma sonucu 15 Şubat 2022 tarihinde Eskişehir Sanat Derneği’nin web sitesi olan https://lnkd.in/dkMqGzqS'da açıklanacaktır. 

ÖDÜLLER;
19 Şubat 2022 günü yapılacak törende, Birincilik-İkincilik-Üçüncülük ve 7 (Yedi) adet başarı ödülü olarak ''Ödül Heykelciği'' verilecektir. Ayrıca, Dorlion Yayınlarında “Dorlion Öykü Yarışması-Ödül Alan Öyküler” kitabında ve Eskişehir Sanat Derneği’nin e-dergi olarak yayınladığı “Eskişehir Sanat” dergisinde yayınlanacaktır. Gerek kitapta, gerekse dergide yayınlanan öyküler için telif ücreti ödenmeyecektir.

ÖYKÜLERİ GÖNDERME ADRESİ;
Eskişehir Sanat Derneği İstiklal Mahallesi, Şair Fuzuli Caddesi, No.28/2 Odunpazarı–Eskişehir
[email protected]

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum