Bakan Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!

Bakan Ziya Selçuk'tan yüz yüze eğitim açıklaması!
09 Şubat 2021 - 10:42

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk yüz yüze eğitim hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Selçuk, koronavirüs salgınının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitime geçmesinin kısa vadede mümkün görülmediğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bugün çevrimiçi gerçekleştirilen “Yarıyıl Tatili Dönemi Mesleki Çalışma Programı” açılışında Milli Eğitim Bakanlığının (MEB) Eğitim Bilişim Ağı’ndan (EBA) öğretmenlere seslendi. Bakan Selçuk, yüz yüze eğitimle ilgili, “Salgının seyri nedeniyle tüm sınıfların aynı anda tam zamanlı yüz yüze eğitme geçmesi kısa vadede mümkün görülmüyor. Sınıflarda yüz yüze eğitimin sağlıklı yürütülmesi için yaptığımız planlamayı yakın zamanda kamuoyu ile paylaşacağız” dedi.

15 ŞUBAT’TA YENİ BİR DÖNEM BAŞLIYOR

Bakan Selçuk, 15 Şubat 2021 itibarıyla yeni bir döneme başlayacaklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Dileğimiz salgının en kısa sürede bir engel olmaktan çıkması ve okullarımızın yine sizlerle ve çocuklarımızla hayat bulması; alışık olduğu seslere, renklere, yüzlere ve doğal ritmine kavuşması. Hepimizin gönlü hasretimizin bitmesinden, okullarımızın açılmasından yana olsa da bizler salgının seyrine göre en akli kararı vermekle mükellefiz. Çocuklarımızın üstün yararı bunu gerektiriyor çünkü. Salgının başından beri olduğu gibi yine ihtimalleri hesaplayarak, tüm tedbirleri alarak sizleri ve çocuklarımızı en güvenli şartlarda sınıflarımızda buluşturmak için çabalıyoruz.”

BAKAN SELÇUK: KISA VADEDE MÜMKÜN GÖRÜNMÜYOR

Temel gayretlerinin ve ilkelerinin, deneyimlerinin de ışığında, kontrollü şekilde yüz yüze eğitime geçmek olduğunu belirten Selçuk, “Salgının seyri nedeniyle, tüm sınıfların aynı anda ve tam zamanlı olarak yüz yüze eğitime geçmesi kısa vadede mümkün görünmüyor.” diye konuştu.

SELÇUK: ÖĞRENME KAYIPLARINI TESPİT ETTİK

Bakan Selçuk, bu dönemde oluşan öğrenme kayıplarını tespit ettiklerini, bu kayıpları gidermek için öğrencilere gerekli desteği vermek üzere planlamaları tamamladıklarını belirterek, yakın bir zamanda bu konudaki yol haritasını paylaşacaklarını bildirdi.

“DÜNYAYA ÖRNEK OLDUK”

EBA’nın hem canlı sınıf uygulamasıyla hem de sunduğu içerikle bir çeşit okul olarak artık öğretmenlerin hayatında önemli bir yerde durduğunu söyleyen Selçuk, “Sizlerin bu okulu aktif kullanmanız, oradaki sınıflardan öğrencilerinize düzenli olarak seslenmeniz; günde yaklaşık 3 milyon canlı dersin yapıldığı EBA’yı dünyada eğitim kategorisinde en çok ziyaret edilen web sitesi haline getirdi. Milyonlarca çocuğumuza bu kanaldan ulaştınız. Bu konuda dünyaya hep birlikte örnek olduk. Ancak hedefimiz, canlı dersleri hem nitelik hem de nicelik bakımından artırmak. Biz bu süreçte alt yapımızı güçlendirdik ve erişim kapasitemizi mümkün olan en üst düzeye yükselttik. Eğitim hizmetlerinden evlatlarımızın adil şekilde yararlanması için şimdiye kadar 500 bin öğrencimize tablet bilgisayar ve internet erişimi sağladık.
Türkiye genelinde yaklaşık 15 bin salon ve 162 mobil EBA Destek Noktası oluşturduk. Kırsal bölgelerdeki çocuklarımızın bu noktalara erişimi için ulaşım hizmeti sağladık.”
 dedi.

“UZAKTAN EĞİTİM DEVAM EDECEK”

Bakan Selçuk, TRT EBA TV kanallarında 10 ayda, 10 bin ders videosu hazırlayarak çocuklara üç televizyon kanalından ulaştıklarını belirterek, şunları kaydetti:

“Uzaktan eğitim, salgın önümüzden çekilse ve yüz yüze eğitime dönsek de eğitimde önemli bir rol oynamaya, hayatımızda yer almaya devam edecek. Öğretmenlerimiz bireysel ve mesleki gelişimleri konusunda azim ve çaba gösterdiler. 1 milyon 373 bin 454 öğretmenimiz bu eğitimlere katıldı.”

Kırım Haber Ajansı - QHA

Ayyıldız Huri Kaptan
08 Şubat 2021, 15:21

​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum