Bakan Selçuk, öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar ile ilgili açıklama yaptı

Bakan Selçuk, öğrencilere dağıtılan tablet bilgisayarlar ile ilgili açıklama yaptı
28 Aralık 2020 - 19:08

Milli Eğitim Bakanlığı, (MEB) 500 bin tablet bilgisayar dağıtımına devam edildiğini ve 3. faz çalışmalarına başlandığını bildirdi. Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, ücretsiz tablet bilgisayar dağıtımı 4. faz çalışmalarının da tarihini verdi.

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 500 Bin Tablet Bilgisayar Dağıtımının 3. Fazıyla ilgili bugün açıklamada bulundu. Bakan Selçuk, 66 bin tablet bilgisayarların gönderildiği 38 ilin yöneticisi ile videokonferans yöntemiyle toplantı yaptı. Selçuk, tablet bilgisayar desteğinin 3. fazında 66 bin tablet bilgisayarların gönderildiğini, bununla birlikte 266 bin 500 cihazın öğrencilere ulaştığını duyurdu.

İNTERNET HİZMETİNİ KARŞILAYACAK SÖZLEŞME YAPILDI

Planlamada öncelikli gereksinimi olan öğrencilere ulaşıldığını vurgulayan Bakan Selçuk, şöyle konuştu:

“İl müdürlerimizin teslim edeceği bu tablet bilgisayarlarla birlikte öğrencilerin canlı ders ve EBA platformundan faydalanmaları için ihtiyaç duyacakları aylık 25 GB kotalı GSM internet hizmeti için gerekli sözleşmeleri yaptık. İl yöneticilerimiz bu tablet bilgisayarları öğrencilere 4.5G GSM sim kartlı olarak teslim etmiş olacak. Geçen hafta 50 bin 500 öğrencimiz daha internet paketli yeni tabletleriyle ders başı yaptı. İçinde çevrim dışı zamanlarda kullanabilecekleri eğitim içerik ve kaynakları da var. Bu hafta da 66 bin tablet bilgisayarın dağıtımını yapacağız. Çocuklarımızın eğitim hakkı için gayret eden herkese teşekkür ediyorum.”

HAFTALIK GÖNDERİM YAPILACAK

Daha önce Adıyaman, Batman, Diyarbakır, Gaziantep, Hakkari, İstanbul, Kayseri, Kilis, Kocaeli, Mardin, Ankara gibi illerde tablet bilgisayar dağıtımı yapıldı. Haftalık gerçekleştirilecek gönderimlerle ocak ayı sonuna kadar 500 bin tabletin dağıtımı tamamlanacak.

Kırım Haber Ajansı - QHA
https://qha.com.tr


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum