Azerbaycan ordusu, sabotaj girişiminde bulunan 6 Ermeni askeri yakaladı

Azerbaycan Savunma Bakanlığı, Ermenistan’ın, Kelbecer bölgesi yönünde provokasyon faaliyetlerine başladığını duyurdu. Bakanlık, Kelbecer’de sınırı geçerek ikmal yollarına mayın döşemeye çalışan 6 Ermenistan askerinin esir alındığını açıkladı.

Azerbaycan ordusu, sabotaj girişiminde bulunan 6 Ermeni askeri yakaladı
27 Mayıs 2021 - 14:06

Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait bir istihbarat-sabotaj grubu, 27 Mayıs günü saat 03.00 sıralarında Kelbecer bölgesindeki Yukarı Ayrım’da Ermenistan-Azerbaycan sınırını geçmeye çalıştı. Azerbaycan ordusu, Ermeni askerlerin, Azerbaycan ordusunun sınırda bulunan mevzilerine giden yolda keşif ve sabotaj amaçladığı istihbaratını aldı. Azerbaycan Savunma Bakanlığı, bu kapsamda yola mayın döşediği tespit edilen 6 Ermenin yakalandığını duyurdu.

ERMENİSTAN TARAFI, ATEŞKES İHLALİNE DEVAM EDİYOR

Öte yandan, dün Azerbaycan, Ermenistan’ın ateşkesi ihlal ettiğini açıkladı. Azerbaycan, Ermenistan tarafının provokatif amaçlarla Şuşa etrafındaki Azerbaycan mevzilerine de ateş açtığını bildirdi.

10 KASIM ATEŞKES BİLDİRİSİ
Azerbaycan ordusunun, Dağlık Karabağ’daki topraklarını Ermenistan işgalinden kurtarmak için 27 Eylül 2020’de başlattığı harekat 44 gün sürdü. Azerbaycan ile Ermenistan, Dağlık Karabağ’da Ermenistan’ın başlattığı saldırılar sonrasında çatışmaların ardından 10 Kasım 2020’de ateşkes anlaşması imzaladı.

Sınırı geçerek mayın döşeyen 6 Ermeni askeri esir alındı - Son Dakika Haberleri
Azerbaycan güzergahına mayın döşeyen Ermenistan askerleri yakalandı

HAREKETLER ENGELLENDİ, KONTROL AZERBAYCAN’DA

Bakanlıktan yapılan açıklamanın tamamı:

“Sabah saatlerinde sınırda Ermenistan Silahlı kuvvetlerinin aralarında tankların da bulunduğu bir çok zırhlı aracının hareket halinde olduğu tespit edildiği ve silahlı kuvvetler tarafından alınan tedbirler neticesinde onların sınıra hareketlerinin engellendiği kaydedildi.
Azerbaycan Savunma Bakanlığından yapılan açıklamada, ‘bölgede birliklerimiz tarafından kontrol sağlanmış durumda’ denildi.
27 Mayıs günü saat 03.00 sıralarında Ermenistan Silahlı Kuvvetlerine ait bir istihbarat-sabotaj grubu, Kelbecer bölgesindeki Yukarı Ayrım’ın yerleşimi yönünde Ermenistan-Azerbaycan sınırını geçmeye çalıştı. Azerbaycan Ordusu’nun sınırdaki mevzilerine giden yolda mayın operasyonları sırasında alınan acil operasyonel tedbirler neticesinde karşı tarafın 6 askeri kuşatıldı ve etkisiz hale getirilerek esir alındı.
Sabah saatlerinde, sınır yakınlarında tanklar da dahil olmak üzere çok sayıda askeri araç görüldü. Tarafımızdan alınan tedbirler neticesinde hareketleri engellendi. Şu anda bu yöndeki operasyonel koşullar departmanlarımızın kontrolündedir.”

ERMENİSTAN’IN ATEŞKES İHLALLERİ SÜRÜYOR

Azerbeycan Savunma Bakanlığı, dün yaptığı açıklamada, Ermenistan ordusunun 24-26 Mayıs arasında Gegarkunik eyaletindeki mevzilerinden Azerbaycan ordusunun Kelbecer ve Gedebey illerindeki mevzilerine belirli aralıklara ateş açtığını duyurmuştu.
Ermenistan tarafının provokatif amaçlarla Şuşa etrafındaki Azerbaycan mevzilerine de ateş açtığı kaydedilen açıklamada, Azerbaycan ordusunun karşılık vermediği, can kaybının yaşanmadığı bildirilmişti.

KARABAĞ’DA ZAFER, TOPRAKLARINI İŞGALDEN KURTARAN AZERBAYCAN’IN OLDU

Azerbaycan ordusunun 27 Eylül 2020’de başlattığı ve 44 gün süren operasyonunda 5 kent merkezi, 4 kasaba ve 286 köy Ermeni işgalinden kurtarıldı. Ermenistan Azerbaycan’ın zaferi karşısında yenilgiyi kabul ederek işgal altındaki Ağdam, Laçın ve Kelbecer illerini de boşaltacağını taahhüt eden anlaşmaya imza atmıştı. Ermenistan ordusu, 20 Kasım 2020’de Ağdam’dan, 25 Kasım 2020’de Kelbecer’den ve 1 Aralık 2020’de Laçın’dan çekilmişti.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ayyıldız Huri Kaptan
27 Mayıs 2021, 11:19

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum