Azerbaycan ordusu Laçin şehrine girdi

Azerbaycan ordusu, Ermenistan’ın bir kısmını kontrol altında tuttuğu Laçin şehrini geri aldı. 2. Karabağ Savaşının Azerbaycan’ın zaferiyle sonuçlanmasının ardından imzalanan ardından anlaşma gereği Ermeniler Laçin’i boşalttı. Azerbaycan ordusu operasyon ile Laçin şehrinin Sus ve Zabuh köylerini kontrol altına aldı.

Azerbaycan ordusu Laçin şehrine girdi
26 Ağustos 2022 - 15:12

Azerbaycan Ordusu, Ermenistan işgalinden kurtardığı Laçin şehrini bugün itibarıyla operasyon ile geri aldı. Operasyon sonucu Azerbaycan’ın Sus ve Zabuh köyleri kontrol altına alındı. Azerbaycan, Rusya ve Ermenistan tarafından 10 Kasım 2020’de imzalanan anlaşmanın gereği Ermenistan’ın işgali altındaki Laçin şehrindeki kontrolü elinden alınmış oldu.

Azerbaycan tarafından kontrol altına alınan Laçin şehrinin girişine ve çeşitli bölgelerine Azerbaycan bayrağı dikildi.

Image

Ermeniler bölgeden çekilirken Laçin kentindeki ormanlık alanları yakarak ve yıkarak bölgeyi terk etti.

TÜRKİYE: AZERBAYCAN’IN EGEMENLİĞİNİ DESTEKLEMEYE DEVAM EDİYORUZ

Türkiye Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı, Azerbaycan ordusunun Laçin şehrine girmesiyle ilgili yazılı açıklama yayımladı. Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

Laçin şehri ile Zabuh ve Sus köylerinin 9 Kasım 2020 tarihli Üçlü Bildiride ifade edilen hususlar doğrultusunda devam eden süreç kapsamında Azerbaycan’a bugün iade edilmiş olmasından mutluluk duyuyoruz. Güney Kafkasya’da barış ve istikrarın tesisi doğrultusunda kayda değer bir aşama teşkil eden bu gelişmenin, Azerbaycan-Ermenistan ilişkilerine olduğu kadar, bölgesel normalleşmeye de katkı sağlamasını ümit ediyoruz. Türkiye bugüne kadar olduğu gibi, bundan sonra da kardeş Azerbaycan’ın toprak bütünlüğünü ve egemenliğini desteklemeye devam edecektir.


Filiz
26 Ağustos 2022, 14:40
Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum