Azerbaycan'ın Nahçıvan bölgesinde Azerbaycan - Türkiye ortak askeri üssü kurulmalıdır - Ali İnsanov

Azerbaycan'ın Nahçıvan bölgesinde Azerbaycan - Türkiye ortak askeri üssü kurulmalıdır - Ali İnsanov
19 Temmuz 2020 - 23:57

12.07.2020 tarihinde Azerbaycan-Ermenistan sınırında yerleşen Azerbaycan şehri Tovuz Ermenistan ordusu tarafından saldırıya uğradı ve Azerbaycan ordusu tarafından susduruldu. Ben bunu Azerbaycan ordusunun zaferi adlandırıyorum. Ermenistan ve onun arkasında durmuş güçlerin beklenmeden böyle saldırıda bulunması, Azerbaycan topraklarının yeni işgali, stratejik yüksekliklerin alınması ve Türkiye üzerinden Avropa'ya transfer edilen petrol-gaz hatlarının, ipek yolunun, Bakü-Kars demir yolu hattının gözetim altına alınması ve sonunda Azerbaycan'ı tek Ermenistan'ın değil, onun arkasında bulunan devletin kontrolüne almak, Türkiye’den tamamen uzaklaştırmak siyasetine mecbur bırakmak siyaseti olarak görüyorum.

Azerbaycan ordusunun kahramancasına karşı tarafa verdiği cevaplar, Türkiye devletinin Azerbaycan'a her türlü destek vermeğe hazır olduklarını bildirmesi, TBMM'de büyük partilerin ortak destek açıklaması ile düşman ülkenin ve onun arkasında olan güçlerin haincesine başlattıkları tecavüz planlarını yarım koymağa mecbur etti. 

Bu gardaş desteğinden dolayı Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı sayın Recep Tayyi̇p Erdoğan ve Türkiye halkına Başkanı olduğum Hakk Adalet Partisi'nin tüm üyeleri adından tekrar teşekkür ederim. 

Azerbaycan halkı, başta gençler olmakla savaşta iştirak etmek için Bakü'de ve Azerbaycan'ın diğer bölgelerinde orduya destek yürüşleri yaptı ve bu Karabağ yürüşleri sabah saatlerine kadar devam etti. 

Teklif ediyorum ki, yaşananları dikkate alarak, Azerbaycan iktidarı gardaş Türkiye ile askeri birlik anlaşması imzalamalı, Azerbaycan'ın Nahçıvan bölgesinde Azerbaycan - Türkiye ortak askeri üssü kurulmalıdır. Ermenistan'ın Gümrü şehrinde Rusya'nın askeri üssünün bulunması, Azerbaycan topraklarında da Türkiye askeri üssünün yaratılmasının uluslararası siyaset, Uluslararası Teşkilatlar tarafından doğru anlaşılmasına ve normal karşılanmasına neden olacak ve bundan kuşgu duymuyorum. 
Bu savaşta kahramancasına döyüşerek şehit olmuş Tümgeneral Polad Haşimov'a, Albay İlgar Mirzeyev'e, Majör Anar Novruzov'a, Majör Namık Ahmedov'a ve diğer şehit askerlerimize Allahtan rahmet diliyor, yakınlarına ve halkımıza sabr, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyorum.

Hakk Adalet Partidi Başkanı Ali İnsanovun Beyanatı 



Kaynak: https://asasmedya.info/news/politics/20182-azerbaycanin-nahcivan-bolgesinde-azerbaycan-turkiye-ortak-askeri-ussu-kurulmalidir

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum