Azerbaycan'a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan'da başlıyor

Azerbaycan'a kimlikle seyahat dönemi 1 Nisan'da başlıyor
29 Mart 2021 - 18:02

Azerbaycan ve Türkiye arasında kimlikle seyahat dönemi, 1 Nisan’da başlayacak. İki ülkenin vatandaşları, karşılıklı seyahatlerde pasaporta ihtiyaç duymadan, yalnızca kimlik kartı ibraz ederek seyahat edebilecek.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Türkiye ile Azerbaycan arasında “Kimlikle Seyahat Protokolü çerçevesinde alınan karar gereği, karşılıklı kimlikle seyahatin başladığını duyurdu. Protokole ilişkin sürecin tamamlandığı bildirilen açıklamada, kararın 1 Nisan 2021’den itibaren uygulamaya konulacağı bildirildi.

AZERBAYCAN’A KİMLİKLE SEYAHAT 1 NİSAN’DA BAŞLAYACAK

turkiye-ile-azerbaycan-arasinda-kimlikle-seyahat-1-nisanda-basliyor

Türkiye ve Azerbaycan vatandaşlarının seyahatlerde pasaporta ihtiyaç olmaksızın kimlik kullanabileceği uygulamaya ilişkin Dışişleri Bakanlığından yapılan açıklamada, “Can Azerbaycan’la 1 Nisan 2021 tarihi itibarıyla hayata geçecek yeni düzenleme, ülkelerimiz arasındaki ‘İki devlet, tek millet’ söyleminde ifade bulan güçlü kardeşlik bağlarını daha da pekiştirecektir.” ifadeleri kullanıldı.

AZERBAYCAN’A KİMLİKLE GİRİLEBİLECEK Mİ? TÜRKİYE VATANDAŞLARININ KİMLİKLE GİRDİĞİ ÜLKELER?

Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları; Ukrayna, KKTC, Gürcistan, Moldova’ya pasaport ve vize olmaksızın kimlik kartıyla giriş yapabiliyordu. Son olarak Azerbaycan’la imzalanan protokol gereği, bu listeye Azerbaycan’da eklendi.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Ömer Cihad Kaya
29 Mart 2021, 14:07

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum