Avukat BATUMHAN İNAN Yazdı: Beka Sorunumuz ve Panzehiri Milli Teşkilatlar

Avukat Batumhan İnan Beyin sitemiz için yazdığı yazıyı yayınlıyoruz. "Beka Sorunumuz ve Panzehiri Milli Teşkilatlar"

Avukat BATUMHAN İNAN Yazdı: Beka Sorunumuz ve Panzehiri Milli Teşkilatlar
19 Ocak 2018 - 10:34 - Güncelleme: 19 Ocak 2018 - 17:43

 Beka Sorunumuz ve Panzehiri Milli Teşkilatlar

 Türkiye’nin çoklu tehditlerle karşı karşıya olduğu bir dönem altında bulunuyoruz. Tehditlere boyun eğmemek için kurtuluşumuzun zoraki yolu savaşmaktan geçmektedir. Zira ikinci bir Sevr dayatması ile karşı karşıya olduğumuz bir süreçteyiz. Dün Sevr’i kabul ettirmek için Yunanlıları kullananlar bugün PKK, IŞİD ve türevlerini kullanmaktadırlar.

 Türkiye’nin bu mevcut savaş durumunda başarılı olabilmesi için milli olan, milli çıkarlarımıza uygun analizler yapabilen, milli çıkarlara uygun özel harp metotlarını kullanabilecek milli teşkilatlara ihtiyacımız var.

Etkisiz, pasif, bir değer, bir fikir ve seçenek üretemeyen teşkilatlarımız ıslah edilmelidir. Çünkü beka mücadelesinde milli düşünecek, milli olarak değerlendirme yapabilecek ve milli çıkarlar doğrultusunda hareket edebilecek, idealist ve güvenilir insanlara ihtiyacımız çok olacaktır.

 

 Milli olması zaruri olan teşkilatlarımızın başında istihbarat teşkilatlarımız gelmektedir. Ne yazık ki ülkemizde ki istihbarat teşkilatlarımız bir zamanlar yabancı servislerin kontrolünde ya da onların içimize sızdırdığı ve devşirdiği ajanların etkisi altında kalmıştır.

 Ayrıcı FETÖ’ nün teşkilatlarımızın içine akıttığı zehir hala etkisini göstermektedir. Bu koşullar altında acilen yapılması gerekenler; hiçbir ülkenin etkisi altında kalmadan sadece milli çıkarlarımıza odaklanmış, milli düşünen, Türkiye’nin ihtiyaçlarına göre teşkilatlandırılmış, hem stratejik-taktik hem de teknik istihbaratı, istihbarata karşı koymayı ihtiva eden, operasyon yetkisi olan ve ülkenin en üstteki icra organına bağlı, birbirleriyle koordineli çalışan, görev tanımları yapılmış milli istihbarat teşkilatlarının bir an önce yapılanması acil ihtiyaçtır. Milli istihbarat teşkilatlarımız küçük bile olsa milli olmalarından dolayı hayati önem arz etmektedirler. Unutmayalım ki milli mücadele döneminde ülkemizi küçük ama milli olan teşkilatların koordineli, ortak akıl ekseninde, vatanın kurtuluşu paydasında beraberce hareket etmeleri kurtarmıştır.

 Özel Kuvvetler Komutanlığımızı, beka savaşımızı yapabilecek ve milletimizi teşkilatlandırabilecek şekilde yeniden ele almalıyız. CIA’nın uzantısı FETÖ kumpası neticesinde sessizce lav edilen Seferberlik Tetkik Kurulu yeniden yapılandırılmalı ya da benzeri milli bir kurul en kısa zamanda milli sivil ve askeri bürokratların önderliğinde kurularak teşkilatlandırılmalıdır. Zira Türk Silahlı Kuvvetlerimiz, bir taraftan profesyonelleşirken bir taraftan da milletin bir savaş durumunda örgütlenmesini sağlayacak ve ona önderlik edecek bir sistem, teşkilat tesis etmek zorundadır. Bunların bir kısmı savaş durumunda nizami orduyla birlikte hareket ederken bir kısmı da Özel Kuvvetlerle birlikte gerilla harbi ya da gayri nizami harp yapacak şekilde kullanılmalıdır. Özellikle bu teşkilatlanma Türkiye’de çıkarılmak istenen iç savaşında panzehiri olacaktır.

 Özetle; milli teşkilatlara olan ihtiyacımız hayati önemdedir. Beka sorunumuzun ve bu topraklarda yaşamamızın, Milli mücadele döneminde olduğu gibi yeniden doğuşumuzun garantisidir.  

 

                                                                               Avukat BATUMHAN İNAN

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum