Avatar'ın ateş prensi artık beyazperdede boy gösterecek

Avatar'ın ateş prensi artık beyazperdede boy gösterecek
24 Mayıs 2022 - 14:35

Animasyon hayranlarının en sevdiği seri olan, pandemi sürecinde özlenen Avatar’ın yeni filmleri yolda. Yapımlardan ilki serinin en güçlü karakteri Zuko’ya odaklanan bir sinema filmi olacak. Animasyon olan ikinci yapımda ise ana maceranın öncesi izleyiciye aktarılacak. Zuko’nun ise hikayenin hangi döneminde yer alacağı henüz açıklanmadı.

Pandemide ortadan kaybolan animasyon serisi Avatar yeni bölümlerle geri dönüyor. ‘Avatar: Son Hava Bükücü’ (Avatar: The Last Airbender) evreninin ikonik karakteri Zuko’ya odaklanan yeni bir sinema filmi ve serinin geçmişini konu alacak animasyon için hazırlıklar başladı. İlk olarak 2005-2008’de Nickelodeon kanalında yayınlanan diziyi 2010’da bir sinema filmi takip etmişti. Ardından 2012’de 3 sezon süren ‘The Legend of Korra’ başlamıştı. Hikâye çizgi romanlarda da devam etmiş; nihayetinde Netflix-Nickelodeon anlaşmasıyla dizi yeni bir boyuta taşınmış, ardından evrende geçecek projeler üzerine çalışacak olan Avatar Studios kurulmuştu.

Avatar News’ın haberine göre Netflix uyarlaması dışında iki Avatar yapımı daha hayranları ile buluşacak. 2021’de stüdyonun yeni işlerinin ViacomCBS’in yayın platformu Paramount+ için geliştirileceği duyurulmuştu. Avatar’ın öncesini konu alacak bir animasyon filminin geliştirildiği doğrulandı. Geliştirilen bir diğer film ise Zuko odaklı olacak. Prequel filmin geçeceği zaman dilimi henüz doğrulanmadı ancak Sokka ve Katara’nın Aang’i buzdağından kurtarmasından öncesinin işleneceği tahmin ediliyor. Bu yapımda yer alması olası karakterler arasında Wan, Kyoshi ve Iroh yer alıyor. Zuko’nun ise filminin hangi döneminde yer alacağı belirtilmedi. Ancak filmin yeni bir zaman dilimini işlemeyeceği öngörülüyor. Netflix’in çekimleri geçen yıl başlayan live-action uyarlamasının ise yayın tarihi henüz açıklanmadı.


KAYNAK: KARAR GAZETESİ

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum