Asghar Farhadi'nin Yeni Filmi A Hero'nun Çekimleri Tamamlandı

Asghar Farhadi, heyecanla beklenen yeni filminin çekimlerini tamamladı. A Hero adını taşıyan film dünya prömiyerini Cannes Film Festivali’nde yapabilir.

Asghar Farhadi'nin Yeni Filmi A Hero'nun Çekimleri Tamamlandı
23 Aralık 2020 - 13:23 - Güncelleme: 23 Aralık 2020 - 14:53

Elly Hakkında – Darbareye Elly, Bir Ayrılık – Jodaeiye Nader az Simin ve Forushande gibi filmleri sinema dünyasına kazandıran, yakın dönem İran sinemasının en önemli isimlerinden Asghar Farhadi, yeni bir filmle sinemalara dönmeye hazırlanıyor.

İran yapımı filmlerle dünya genelinde tanınırlık kazandıktan sonra Fransızca çektiği Le passé ve İspanyolca çektiği Herkes Biliyor – Everybody Knows ile sinemaseverlerin karşısına çıkan Farhadi’nin yeni filmi için hazırlıklara başladığı bu yılın başında ortaya çıkmıştı. Ancak yeni film duyurulduktan kısa süre sonra koronavirüs salgınının patlak verdi. Vaka sayılarının oldukça yüksek olduğu İran’daki karantina koşulları, Farhadi’nin yeni filminin gecikmesine neden oldu. Ancak ortaya çıkan son haberler, Farhadi’nin pandemi şartlarına rağmen yeni filminin çekimlerini gerçekleştirdiğini gösteriyor. Filmin İran’ın Şiraz şehrinde gerçekleşen çekimleri tamamlandı. İranlı kurgucu Hayedeh Safiyari, filmin kurgusunu yapmak için çalışmalara başladı.

Asghar Farhadi İmzalı A Hero’nun Oyuncu Kadrosunda Yer Alan İsimler Belli Oldu

Farhadi’nin 2016 yapımı Forushande’den sonra İran’a dönüp Farsça çektiği ilk film olan A Hero’nun oyuncu kadrosunda Amir Jadidi, Mohsen Tanabandeh, Fereshteh Sadr-Orafai ve Sarina Farhadi yer alıyor. Şimdilik filmin konusu hakkında herhangi bir bilgi bulunmuyor.

Uluslararası satışını Memento Films International’ın gerçekleştireceği filmin sinemaseverlerle ne zaman buluşacağına dair resmi bir açıklama yapılmamış olsa da, paylaşılan son bilgiler A Hero’nun dünya prömiyerini tahmin edileceği gibi 2021 Cannes Film Festivali’nde yapacağını gösteriyor.

Kaynak: https://filmloverss.com/asghar-farhadi-yeni-filmi-a-heronun-cekimlerini-tamamladi/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum