Arslan TEKİN: 'Turancılık' Dugin'in korkulu rüyası

Arslan TEKİN: 'Turancılık' Dugin'in korkulu rüyası
23 Ağustos 2022 - 15:44

Prof. Dr. Aleksandr Dugin'i öldürmek istediler. Dugin bindi sanarak kızının sürdüğü arabayı havaya uçurdular. Sadece Dugin için değil; insanlık için de büyük acı. Allah şahittir, Dugin'in tarifsiz acısını ben de yüreğimde hissettim.

DuginPutin'in "akıl hocası" gösterilir.

Putin'e Ukrayna'ya saldırma fikrini verenin Dugin olduğundan şüphe yok. 30 Mart 2022'de "Putin'in nihaî hedefi" başlığı altında yazdım:

"ABD'yi Rusya'yla karşı karşıya gören Dugin, bu mücadelede üstünlük sağlamak için merkezinde Rus İmparatorluğu'nun yer aldığı bir Avrasya İmparatorluğu'nun kurulması gerektiğini belirtir. Daha önce 'Rus Jeopolitiği' adlı kitabını çıkarmıştı. Türkiye'yi büyük tehdit olarak görmüş, sonra Türkiye'nin Batı'yla yaşadığı problemleri göz önüne getirerek, Türkiye'yi bir 'ortak' olarak Avrasyacılığa dâhil etmiştir."

Ve ekledim: "Turancılık Dugin'in korkulu rüyası. Ve içimizde maalesef Duginciler var."

Dugin'in, Putin'in Ukrayna saldırısı için söyledikleri:

"Bu askerî operasyon bizim için varlık yokluk meselesi. Ya var olacağız ya da yok olacağız. (...) Yenilgi ihtimalini düşünmüyoruz. Çünkü bu olamaz. Olursa Putin, Rusya ve bildiğim kadarıyla dünya da olmayacak. (...) Bu operasyonun 'son nefesimize kadar devam etmesi' kararı çoktan alındı ve kazanmaktan başka çaremiz yok."

Dugin'in takip ettiği yol gelip bize dayanıyor. Stratejik olarak Türkiye ile ilişkileri belli seviyede tutmak istiyor ama, nihaî hedefinde Türkiye var. Türkler Rusya'nın geniş sahasında bir uçtan bir uca yayılmıştır ve Ruslardan önce o topraklarda yerleşiktir. Şu sözler de Dugin'in:

"Eskiden Türk ve Rus İmparatorlukları birbirlerinin yayılmasını engellediler. Osmanlı, Rusların sıcak denizlere inmesini, Rusya ise Osmanlı'nın Karadeniz bölgesinde, Kafkasya'da, Orta Asya'da genişlemesini durdurdu. İki imparatorluk savaştı ve bu üçüncü güçlere yaradı. Bugün de ne Türkiye'nin ne de Rusya'nın askerî yollarla kendi çıkarlarını gerçekleştirme imkânı var. Her iki ülke de şu an pragmatik bir ideolojiye sahip, dolayısıyla ideolojik yayılma da iki ülke için mümkün değil. O zaman savaşla çözemediğimizi barışla halletmemiz gerekiyor." (Röp. Mehmet Perinçek, "Çözüm Ankara-Moskova-Tahran Ekseni", Yörünge, 1 Aralık 2017)

Düşündüğünüzde ne güzel konuşuyor, diyorsunuz. Biz Batı'dan çok çektik. Dugin'in tavrı Batı'ya karşı. Bizim Batı'dan kopmamızı, Rusya ile iş birliği içinde olmamızı istiyor. Sık sık Türklerin Rusya'daki varlığından bahsediyor.

Bir de benim röportajım var. Komünist yönetim yıkıldıktan sonra Özbekistan'da Turan Teşkilâtı'nı kuran Cihangir Muhammed'le yapmıştım. Onun söyledikleriyle Dugin'in söylediklerinin çelişip çelişmeyeceğine siz karar verin:

"Milletvekili seçildikten sonra, Türkistan Turan ülkü­sü taraftarı aydınları, milletvekillerini birleştirmek amacıyla 'Turan Teşkilâtı'nı kurduk. Birinci gayemiz Türkistan ve Turan'ın tarihini millete anlatmaktı. Çünkü yetmiş yıl Rus işgalinde kalan halkımıza kendi tarihi unutturulmuştu ve onlara sahte bir tarih öğretilmişti. Satkınlar (satılmışlar) kahraman olarak tanıtılmıştı. Kah­ramanlar ise, milletin düşmanı ilân edilmiş veya onlar sanki yeryüzünde hiç yaşamamışlar gibi, adları tamamen silinmişti. Bütün bunları halkımıza öğretecektik... İkinci gayemiz, Orta Asya'da Türk boylarının arasını açan kışkırtmaları araştırıp ortaya çıkarmaktı. Üçüncü gayemiz, 'Türkistan Birliği' kurmaktı." (İnternete girip tamamını okuyabilirsiniz.)

Onun için "Turancılık" Dugin'in korkulu rüyası...

23 Ağustos 2022 Salı
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazarlar/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum