Arslan TEKİN: Sınırsız Ermenistan-Türkiye!

Arslan TEKİN: Sınırsız Ermenistan-Türkiye!
17 Aralık 2021 - 10:41 - Güncelleme: 17 Aralık 2021 - 19:41

Başından beri Ermenistan'a yakın durduk. Zorlaştıran Ermenistan'dı. İşgal ettiği topraklardan çekilmesi gerekirdi. Çekilmedi. Yine de biz, üstelik Karabağ'da katliam yapan birliklere komuta etmiş, Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan'ı, 2009'da, Bursa'da oynanacak Türkiye-Ermenistan maçına davet ettik. Sarkisyan rahatsız olmasın diye Azerbaycan bayraklarıyla stada girmek isteyenlerin bayraklarını bile topladık.

Daha Taşnak militanları saldırılarını sürdürürken Alparslan Türkeş'in çabasını biliyorsunuz. Bu çabayı ilk elden kaynaklara girerek, olayların şahitlerini dinleyerek yazdım. Buna girmeyeceğim. Türkeş'in, o zamanki Ermenistan Cumhurbaşkanı Ter Petrosyan'la Paris'te bir araya gelmesini, yine birinci el kaynaktan o zamanki Paris Büyükelçimiz Tansuğ Bleda'nın hatıralarından aktaracağım:

"MHP Genel Başkanı Alparslan Türkeş'in 1993 yılı Mart ayında Paris'e yaptığı ziyaret benim için en ilginç olanlardan biridir. Özel bir misyonla gelmiş olduğunu ancak konuta yerleştikten sonra öğrendim. Nitekim hemen ertesi günü Crillon Oteli'nde kalan Ermenistan Cumhurbaşkanını ziyaret ederek Azerbaycan'la Ermenistan arasında savaşın yarattığı ıstıraba son vermek üzere hükûmetimizin görüş ve oluşturduğu bazı öneriler kendisine aktarıldı. Görüşmede Petrosyan'ın dış politika danışmanı Liberyan, Paris'te maslahatgüzarken tanıdığım Dışişleri Bakanı Papazyan ve de ben hazır bulundum. Ermeniler kişiliğinden dolayı Türkeş'in söylediğini büyük bir dikkatle dinlemişler ve geniş ölçüde de paylaşmışlardı. O görüşmede yalnız Yukarı Karabağ ile ilgili sorunlar değil Türk-Ermeni ilişkileri de ele alınmış ve Tuğrul Türkeş'in başkanlığındaki bazı Türk iş adamları ile Fransa'da yaşayan kalburüstü Ermeni iş adamları büyükelçilikte bir çalışma yemeği çerçevesinde buluşarak her iki ülke arasında gerçekleştirilebilecek iş birliği projesi üzerinde durmuşlardı. Hatırladığım kadarıyla, daha ilk görüşmede ortaya çıkan ikili projenin portresi 600 milyon doları bulmuştu. Ancak bu buluşmanın yarattığı olumlu hava ve sürecin sonu gelmedi ve daha Türkeş, Paris'ten henüz ayrılmıştı ki Petrosyan'ın kontrol edemediği Taşnak güçleri Laçin Koridoru'na karşı saldırıya geçerek alınan tüm kararları geçersiz kıldılar." (Tansuğ Bleda, Maskeli Balo, İstanbul 2000)

Ter Petrosyan da o görüşmeyle ilgili: "Gözlerime inanamadım. Türkeş'in bize yaklaşımını çok iyi bilirdim. Konuşmaya başlayınca, karşımda bambaşka bir Türkeş belirdi. Azerilerle barış yapmamızın gereklerini anlattı." der.

Ermeni diasporası "İntikam!.. İntikam!.." naraları atıyor. 1915 hâdiselerini hafızalarda diri tutuyor. Her yerde 1915! İçimizdeki neo-liberal "Hepimiz Ermeni'yiz" grubu da Taşnakçıların elini eteğini öpüyor.

İntikam çığlıkları atanlar bilsinler... Osmanlı bitti. Yeni Türkiye kuruldu.

("Yeni Türkiye", Mustafa Kemal'in sık telaffuz ettiği bir kavram. Diyeceksiniz, eskisi var ki, yenisi kuruldu. "Osmanlı" diye yatıp kalkanlar çok bozulacaklar. "Türk" deyince afakanlar basıyor. Eskisi de "Türk"tü. Devletin resmî adı "Osmanlı" idi.)

Bütçe görüşmelerinde Dışişleri Bakanı Mevlut Çavuşoğlu "Ermenistan ile normalleşme adımları çerçevesinde karşılıklı temsilciler atayacağız." dedi. Ermenistan'dan da karşılık geldi. Ermeni Dışişleri Sözcüsü Vaan Unanyan, bizim açıklamamızı olumlu bulduğunu ve karşılık olarak temsilci tayin edeceklerini söyledi.

Araya oyun bozucular girmezse, iki taraf da kazanacaktır. Ve en çok Ermenistan tarafı kazanacaktır.

1915 kilidi kırılmalıdır. Adım adım, sınırları kaldırmaya yol almalıyız. İki taraflı girip çıkmaya nüfus kâğıdı yetmeli.

https://www.yenicaggazetesi.com.tr/sinirsiz-ermenistanturkiye-493167h.htm

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum