Arslan TEKİN: Ders kitaplarında 'Turan' bahsi açılmalı

Arslan TEKİN: Ders kitaplarında 'Turan' bahsi açılmalı
07 Haziran 2021 - 20:35

Türk tarihinin evrelerini mekteplerimizde öğretebiliyor muyuz?

"Türk"e ne kadar karşı olurlarsa olsunlar, "Türk" bir vakıa. Türk, Asya'dan Avrupa'ya, Afrika'nın bir ucundan öbür ucuna varlığını göstermiştir.

Türk'ü yok sayarsan, dünya tarihini yazamazsın.

"Çiğdem Alemdar" imzalı, Ardıç Yayınları'nın ilkokul sınıfında okutulan Hayat Bilgisi Ders Kitabı'nı elimize alıyoruz. "5. Ünite Ülkemizde Hayat" bölümünde 162. sayfayı açıyoruz. "Kendimizi Değerlendiriyoruz" başlığı altında, çocukların cevaplandırması istenilen üç soruya bakıyoruz. Üçüncü şıkta "Aşağıdakilerden hangisi Türk bayrağıdır? İşaretleyiniz" deniyor ve üç ayrı devletin bayrağı sıralanıyor:

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Azerbaycan, Türkiye.

Üçü de Türk devleti, üstelik ikisinde "Türk" adı var.

Minicik yavruların kafası karışmayacak mı?

Elbette pratikte ülkemizde "Türk bayrağı" diyoruz.

(Hatırlarsınız, sık yazdım. "Türk bayrağı"nın adının değiştirilmesi "devlet bayrağı" denmesi istenmişti. Öncüsü Hilâl K. isimli bir hanım gazeteci. El üstünde tutuluyor, korunup kollanıyor. Hâlbuki, örnek aldığı HDP/PKK'lı Selahattin Demirtaş beş yıldır hapiste. 2013'te, "çözüm=çözülme"nin en hızlı döneminde, "Türk" lime lime edilirken, ekranlarda aynen şöyle diyordu: "Eğer herkesin aidiyet bağı hissedeceği bir sembolse, Türkiye Bayrağı demeyi ben öneriyorum. Ya da Demirtaş'ın dediği gibi Devlet Bayrağı demeyi öneriyorum. Gelecek seneden itibaren belki bunu da göreceğiz Nevruz'larda.")

Ders kitabında böyle bir soru sorulması sehven değil bilgisizlikten. Kitabı kontrol edenler de umursamamışlar.

Kıbrıs bizim uzantımız. Tarihî zaruretle ada ikiye bölündü. İki ayrı devlette ısrarcıyız. Türk tarafının adı da "Türk Cumhuriyeti".

Azerbaycan'ın Türk Cumhuriyeti olduğu tartışılır mı?!

Azerbaycan Cumhuriyeti'nin temelini Enver Paşa'nın kurduğu "İslâm (Turan) Ordusu" atmıştır. Kardeşi Nuri Paşa komutasındaki bu ordu Azerbaycan Türklerini Taşnakçı çetelerin katliamdan kurtardığı gibi, bağımsız devlet kurmanın da yolunu açmıştır.

Komünist idare çöktükten, Sovyetler dağıldıktan sonra bu temel üzerine, Elçibey liderliğinde Azerbaycan Devleti bağımsızlığını ilan etmiştir.

Elçibey'in şu sözlerini, adı "Türkiye" olan ülkemizde kaç devlet adamı söylemiştir/söyleyebilmiştir?

"Bizim bayrağımızda üç renk var: 1. Türklük: Türk kendine dön, kendine dönersen büyük olursun. 2. Hürriyet, demokrasi ve çağdaşlık. 3. İslâm. / Türk değilim diyene karşı sakın ısrar etmeyin. Allah'ın bahşettiği şerefi istemeyen şerefsize biz zorla şeref verecek değiliz ya! / Türklük denildiği zaman 'Büyük Turan'ı tanımalıyız."

Şu gerçek ortaya çıkıyor: Biz ders kitaplarımızda bir "Turan" bahsi açmalıyız.

Türk'ün tarihi, bir bütün olarak okutulmalı ve yeni Türk devletlerine geniş yer verilmelidir.

Türk dünyasında Turancı fikirler yeşermektedir. 1940'lı yılların aklıyla kimileri, Turancılığa karşı çıkmışlardır. Dertleri Sovyetler zarar görmesin. Çünkü Türk toplulukları Sovyetler'in içinde.

Turancılık işlenirse, yukarıda örneğini verdiğim basit hatalar yapılmayacaktır.

7  Haziran 2021 Pazartesi
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazarlar/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları