Arslan TEKİN: Afgan rejimi-Taliban'ın ortak düşmanı Türkler

Arslan TEKİN: Afgan rejimi-Taliban'ın ortak düşmanı Türkler
11 Haziran 2021 - 17:59

ABD askeri çekildi, Taliban'ın önü tamamen açıldı.

Taliban'ın Afganistan'ı teslim alması demek, "Türkler"i yok etmesi demektir! 

Talibancılar kendilerini "Müslüman" gösteren sapkınlardır.

Son gelen haberlerle kim ne kadar ilgileniyor, bilmiyorum. Mutlaka "devlet"in bilgisi vardır. Taliban, mevcut rejim askerleriyle birlikte Türk bölgelerine giriyor, sırf "Türk" oldukları için insanları katlediyor. Öyle bir vahşet ki, yaralıların bile beyinlerine sıkıyor.

"Türk" deyince, ülkemizde olduğu gibi, Türklerin yaşadığı her yerde birilerini ürküntü sarıveriyor.  Asılları Türk olanlar bile, sapkın ideolojilerin esaretine düşüyorlar ve kendi canlarından olanları dahi yok sayıyorlar. Yok saymakla kalmıyorlar, ortadan kalkması gereken mahlûk görüyorlar.

Afganistan'da ister Talibancı olsun ister Kâbil rejimine bağlılığını göstersin, "Peştunculuk" öne çıkınca, "din" bile geri plana itiliyor, saldırıya geçiliyor.

Geçmişte, ayrışmaya şahit oldum. Bir Arap ülkesindeyiz. Üniversitede Afganistan'dan, iç savaştan sonrasına kadro yetiştirmek için öğrenciler getirmişler. Zaman içinde gördüm ki, bu öğrenciler gruplaşmışlar. Çoğu Türk bölgesi olan Kunduz'dan öğrencilerle sık sık bir araya gelirdim. Ayırım gütmezdim ama, diğer öğrenciler benden uzak dururlardı. Türk asıllılara neden gruplaştıklarını sorduğumda, kendileri "Türk" oldukları için Peştun asıllılarını sevmediklerini söylemişlerdi. Bu öğrencilerin hepsi, Sovyet işgaline karşı savaşmışlardı.

Bütün dünyada "Türk" deyince tefrika aynı.

Dolaydan Afganistan'la yazışıyorum. İnsanın yüreği dağlanıyor.

Orada Türklerin lideri Raşit Dostum'dur. Raşit Dostum, Türklüğünün şuurundadır ve Ankara ile her zaman temas hâlindedir.

Talibancılar, rejimin göz yummasıyla 6 Haziran sabahı Faryab'a (Devletâbâd) saldırdılar.

Talibancılar biliyorlar ki, Türk bölgesine saldırmakla "Devlet"i yönetenlerin de işini kolaylaştırıyorlar. Hâlbuki, Faryab ve etrafı rejime sadık. Rejim, "Peştunculuk" adına Taliban'a göz yumuyor. Göz yumduğu gibi, bütün askerî teçhizatını Taliban'a bırakarak geri çekiliyor.

Rejim neden Taliban'dan medet umuyor? Faryab'ı Türk vali yönetiyordu. Rejim, Vali "Türk" olduğu için görevden almış, yerine bir Peştun'u göndermişti. Halk ise, 12 gündür yeni valiye karşı "demokratik" direnişteydi. Kâbil, valiyi geri çağırmak zorunda kaldı.

Rejim Türklerden intikam alırcasına "Güney Türkistan" olarak anılan bölgeyi Taliban'ın istilasına açık hâle getirdi.

Son bir haftadır saldırılar şiddetlendi. Faryab'ın 14 ilçesi Taliban sapkınlarının eline geçti. Birlikte Türkleri bertaraf ediyorlar.

Rejim kendi kazdığı kuyuya düşecektir. Türkler sindirildikten sonra, Taliban bu defa dönecek Kâbil'e saldıracaktır.

Taliban'a karşı bölgede tek tavır koyan Raşit Dostum'dur. Dostum oğluyla beraber Sibirgan ilinin Akça ilçesinde bizzat savaşın içinde. Ama dağ gibi üzerlerine gelenlere karşı nereye kadar dayanabilecek?

Bir tarafta Taliban, bir tarafta Kâbil rejimi...

Rejim, Raşit Dostum'a karşı önceki akşam hava saldırısı düzenledi, yüzlerce insan hayatını kaybetti.

Türkler yine yalnız!

11 Haziran 2021 Cuma
https://www.yenicaggazetesi.com.tr/yazarlar/


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum