ARKA PENCEREDEN BAKIŞ; EKONOMİ - Yazan: Cahit Günaydın

ARKA PENCEREDEN BAKIŞ; EKONOMİ - Yazan: Cahit Günaydın
20 Eylül 2020 - 14:57 - Güncelleme: 20 Eylül 2020 - 15:01
ARKA PENCEREDEN BAKIŞ; EKONOMİ 


POSTCOVID 19 ECONOMY ,yani covid19 sonrası ekonomi dijitalleşerek çok farklı bir tedarik zinciri yapılanmasına doğru gidiyor. AVM ye giden yok, e-ticaret yapıyor 7 den 77 ye. Ne ilk okula ne de üniversiteye giden var, e-learning yapıyor 7 den 77 ye. Yüksek katlı plazalarda çalışmıyor beyaz yakalar artık, ev ofis ve paylaşımlı ofislerde işler dijital olarak yönetiliyor. Akıllı fabrikalarda mavi yaka larımız dördüncü sanayi devrimini gerçekleştiriyor, savunma sanayisinde dünyanın en güçlü ülkeleri arasına giriyor . Artık kimse ana akım medyayı izlemiyor, herkes youtuber izliyor. Blogger okuyor ,gazete köşe yazarları yerine. TARİHİSTAN gibi digital think tanks yani sanal düşünce ağlarından öğreniyoruz ,gerçekleri. Dezenformasyon ve post truth a karşı bildiğimiz, güvendiğimiz Düşünürleri izliyoruz ,okuyoruz, sosyal medyada. 

https://www.cumhuriyet.com.tr/haber/arastirmada-carpici-sonuc-gencler-turkiyeye-inancini-kaybediyor-1762964

linkinde detayını okuyabileceğiniz  anketin sonuçlarına göre ; gençlerimizin büyük bir kısmı mutsuz,umutsuz ve Avrupa'ya kaçmak istiyor. Türkiye Siyasetçileri ; gençlerini türbanlı, türbansız ,sakallı, sakalsız toptan kaybetti.Gençliğin hislerine tercüman olmak istiyorum şimdi, bu yazıda. GENÇLİK umutsuz ve mutsuz olarak diyor ki "Türkiye geleceğini ipotek altına alındı,tüm siyasetci ve siyaseti etkileyen sanayi ve ticaret odalarınca, sanayi ve işadamları derneklerince... Sanayici ve iş adamlarımızın, siyasetçilerin  çocuklarının, torunlarının  geleceği, ülkesi, ağaçları, denizi, nehirleri, ormanları, fabrikaları , tarım toprakları .....yer altı ve üstü ne kadar zenginliği varsa yok oluyor.Türk Milletinin Sosyal Sermayesi, bilimi, teknolojisi , sanatı, kültürü kuruyor... Medyamız bir çöle döndü , bir kaç vaha var bilimin , sanatın yeşerdiği."...Bu post truth dur, dezenformasyon dur, öğrenilmiş çaresizliktir. Türkiye Cumhuriyeti yeni bir dünya kurulduğunda yerini alır. Bugün AB den ABD ye, Arap Birliğinden Rusya ya böyle bir kuşatma altında mutlu olmak için sanata, güçlü olmak için bilime çok ihtiyacımız var.

 Sosyal medya ise okyanus.Google, moogle bir şey bulamazsınız,onların reklamların izlersiniz ancak. TARİHİSTAN gibi deniz fenerleri ile düşünürlerin yazılarına ulaşabilirsiniz . Bir düşünür olarak yazmak için binlerce kitabı okumanız  ve sosyal medyada binlerce web sitesini araştırmanız gerekir. Sosyal medya da makalelerini ilgi ile okuduğum bir düşünür olan; 

BEKİR KAVRUK un yayınladığı  ARKA PENCEREDEN BAKIŞ;EKONOMİ adlı kitabında  yapılan analizlerde tarih, ekonomi, global ekonomi, Wall Street, bilim, siyaset, psikoloji, stratejiler, başkanlık doktrinleri ve ideolojileri bir bütünlük, diyalektik sebep-sonuç ilişkileri ve birbirlerinden soyutlamadan aynı resim içerisinde tanımlanmıştır.Tüm ekonomik kavramlar, konulara ilişkin bilgi ve analizler tek tek ele alınarak ve tümevarım yöntemiyle yapboz misali birleştirilerek açıklanmış, böylelikle okuyuculara resmin bütünlüğünün verilmesi hedeflenmiş ve buna kolaylık sağlamak üzere konular sistematik ve kronolojik olarak ele alınmıştır.Son söz bölümünde kovid 19 sonrası ekonomi için çözüm reçetesi yazıyor. 
Kitap linki aşağıdadır.

https://www.imge.com.tr/kitap/arka-pencereden-bakis-ekonomi-bekir-kavruk-9786257072878

Söz konusu kitabın sayfa 217 son söz adlı bölümünden bir alıntı ile yazımızı tamamlayalım.  

" Wall Street in şişman kedileri daha baştan "dolara hakim olan dünyaya, perole hakim olan ülkelere hakim olur" sloganıyla sembolleşen hedeflerine uzun bir süreçten sonra ulaştıkları söylenebilir. Şimdi bu süreç"gıdaya hakim olan, halklara hakim olur " hedefine yönelik işlemeye devam etmektedir.Z.Brzezinski tarafından temeli atılan yeni dünya düzenine ilişkin stratejiler ve görüşler yapboz parçaları gibi bir araya getirilmesiyle ortaya çıkan resim dikkatle analiz edildiğinde varılan sonuçlar şunlardır.
Yaşanan her büyük krizden sonra dünyanın yeni dönemlere ve 2008 de yaşanan mega krizden sonra "buz dağının altındaki" ve akademik olarak henüz formatlanamamış devasa gücün büyük ölçüde finans tekellerinin eline geçtiği ve finans kapitalizminden tekelci finanz kapitalizmine geçiş sürecinin tamamlandığı  izlenmiştir.Dünya global sistemi, 50 oligopol sermaye grubunun kontrolünde olan 1000 kadar büyük şirket etrafında dönen bir duruma gelmiş ve bu hiyerarşinin en üstünde buz dağının görünmeyen yüzü olarak Wall Street in şişman kedileri yerlerini almıştır...
"We are the 99%."
Hadi gidip wall street i işgal edelim.
Postcovid19economy yani covid 19 sonrası ekonomide yer almak isteyen TÜRKİYE CUMHURİYETİ tüm gençlerine umut vermeli ve mutlu olması için ona dijital ekonominin tüm alt yapısını kurmalıdır. Akıllı tarımdan, akıllı fabrikalara tüm teknoloji tasarımı yapacak genç beyinlere ülkemiz sahiptir ama pırıl pırıl gençlerimiz almanyada, amerikada kanada da.o ülkelerin dijital devrimine destek olmaktadır. Gitmeyenlerde bir davet mektubu aramaktadır.Türkiye bir zamanlar silikon vadisi idi. Bu vadiyi kimler kuruttu ise artık kenara çekilmeli, gençlerin önünü açmalıdır. Sorunları yaratan kafa ile sorunlar çözülemez .

Gazi Mustafa Kemal Atatürk" Ey Türk istikbalinin evlâdı! İşte, bu ahval ve şerait içinde dahi, vazifen; Türk istiklâl ve cumhuriyetini kurtarmaktır! Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda, mevcuttur! derken sadece TÜRK GENÇLİĞİ ne güvendi. 

TARİHİSTAN  olarak şimdi , Türk diasporasında ki gençlere bir mesajımız var. "İngiltere, Amerika, Kanada, Almanya'da ve diğer ülkelerde ki  Türk gençliği  ; ülkenize geri dönerek, dijital Türk sanayi devrimini yapabilirsiniz. Türkiye Cumhuriyeti dijital devrimi için sana çok gereksinimi var. Covid19 yerli ve milli üretim gerçeği ile yüzleşmemizi sağladı. Sayende Amerika, Kanada ,Almanya , İngiltere ve diğerleri dijital devrim yaptı. ( Kaç pırıl pırıl Türk Mühendisi yurt dışında çalışıyor, biliyor musunuz?) Sizin blog larınızı okuyan, youtube videolarınızı seyreden gençlik T.C. ni terk etmek istiyor. Üzüm üzüme baka baka kararır. İşte Beyin geri göçü için işte yol harita linki. Tersine beyin göçü için teşvik de var. Gençliğimize umut vermek için başta siyasiler olmak üzere , tüm sanayi ve ticaret odaları yönetim başkanlarını, tüm sanayi ve iş adamları dernekleri yönetim başkanlarını TARİHİSTAN a destek olmaya davet ediyoruz. 
TERSİNE BEYİN GÖÇÜNE DESTEK OLMAK İÇİN NE YAPABİLİRSİNİZ? 
GENÇLİĞE UMUT VERMEK İÇİN BİRLİKTE NE YAPABİLİRİZ?

GENÇLİK ANCAK BİLİM VE SANAT İLE MUTLULUK YOLLARINI KEŞFEDEBİLİR.

https://www.gmka.gov.tr/dokumanlar/yayinlar/2023_Dijital-Turkiye-Yol-Haritasi.pdf

önemli not:Türkiye sanayi ve ticaret odaları  Birliğimizin de danışma kurulu başkanlığını yürüttüğü Sanayide Dijital Dönüşüm Platformu, İmalat Sanayinin Dijital Dönüşüm Yol Haritası çalışmasını tamamladı. Bu platform, Türkiye’nin Yeni Sanayi Devrimi’nin kazananlarından olabilmesi ve kamu ile özel sektörün birlikte çalışmasını sağlamak için kuruldu. Bundan sonraki dönemde, platformun ortaya koyduğu bu yol haritası ile Türkiye, dijital teknolojileri etkin olarak kullanan ve bu teknolojileri geliştiren bir ülke olacaktır. TOBB BŞK. RİFAT HİSARCIKLIOĞLU 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum