AP Rusya'dan Kırım'ın işgaline son vermesini talep etti

AP Rusya'dan Kırım'ın işgaline son vermesini talep etti
30 Nisan 2021 - 13:37

Avrupa Parlamentosu (AP) Ukrayna’ya destek veren ve Rusya’dan Kırım’ın işgaline son vermesini talep eden kararı kabul etti. AP tarafından kabul edilen karar, Ukrayna’ya saldırması halinde Rusya’nın SWIFT uluslararası ödeme sisteminin dışında bırakılmasını öngörüyor.

Avrupa Parlamentosu (AP) Genel Kurul oturumunda dün kabul edilen kararda, Rusya’nın Ukrayna sınırındaki askeri varlığı, Rus muhalif Aleksey Navalnıy’a uygulanan baskılar ve Çekya’da askeri depoda gerçekleşen patlama sonrasında patlak veren diplomatik skandaldan bahsedildi. Karar için 548 milletvekilleri “evet”, 25 milletvekili “hayır” oyu kullanırken 113 kişi “çekimser” kaldı. Kararda, Rusya Federasyonu’nun askeri yoğunluğunun Ukrayna’ya yönelik saldırıya dönüşmesi durumunda, Avrupa Birliğinin (AB) ciddi yaptırımlar alması gerektiği vurgulandı.

AVRUPA PARLAMENTOSUNDAN RUSYA’NIN ASKERİ SALDIRGANLIĞINA KARŞI SERT UYARI

Avrupa Parlamentosunun yayımladığı belgede şu ifadeler yer aldı:

“Bu durumda Rusya’dan AB’ye petrol ve doğal gazın ithal edilmesi derhal durdurulacak ve Rusya, SWIFT ödeme sisteminin dışında bırakılacaktır. Rusya yönetimiyle bağlantısı olan tüm oligarklar ve aile üyelerinin AB’deki varlıkları dondurulacak ve vizeleri iptal edilecektir.”

AP, Rusya’yı Donbas’tan askerlerini geri çekmesi ve Kırım’ın işgaline son vermesi çağrısı yaptı. Ayrıca AP, Rusya’nın Kerç Boğazı üzerinden Azak Denizi limanlarına seyir özgürlüğünü garanti etmesini talep etti.


Kırım Haber Ajansı - QHA

Anife Bilal
30 Nisan 2021, 11:20

​​​​​​

 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum