AMERİKA'YA KARŞI İSTİKLALCİ VE MİLLİYETÇİ BİR DURUŞ GEREK - Prof. Dr. Nurullah Çetin

AMERİKA'YA KARŞI İSTİKLALCİ VE MİLLİYETÇİ BİR DURUŞ GEREK - Prof. Dr. Nurullah Çetin
25 Nisan 2021 - 17:18

AMERİKA’YA KARŞI İSTİKLALCİ VE MİLLİYETÇİ BİR DURUŞ GEREK
Prof. Dr. Nurullah Çetin


ABD Başkanı Joe Biden, 24 Nisan'da 1915 olaylarının yıldönümüyle ilgili yaptığı yazılı açıklamada yaşananları "soykırım" olarak tanımlamış. Bizim yöneticiler, siyasetçiler, gazeteciler, aydınlar ve bilim adamları da hayır biz soykırım falan yapmadık, işte arşiv belgeleri ortada filan gibi açıklamalarla kendilerini zorlayıp duruyorlar.
Türklerin Ermenilerin soyunu kırmadığını Amerika da biliyor. Nitekim Prof. Dr. Yusuf Halaçoğlu, Türk Tarih Kurumu başkanıyken arşiv belgelerini istediğinde Amerika’nın vermediğini söylüyor. Çünkü Amerika, o belgelerde asıl soyu kırılanın Türkler olduğunu biliyor.
Amerika, soykırım suçlamasının hukuki bir dayanağı olmadığını da biliyor. Zira Birleşmiş Milletler’de Soykırım Sözleşmesi 1948’de kabul edildi. Hiçbir yetkili yerel mahkemeden bizim soykırım yaptığımıza dair çıkan bir karar yok. Uluslararası ceza mahkemesi de hukukun geriye işlemezlik ilkesine göre bu davaya bakamaz.
Amerika, Eski ABD Başkanı Ronald Reagan’ın hukuk danışmanı Bruce Fein’in: “Asıl katliamı yapan Ermeniler... 2,4 milyon insanı katlettiler. Türkler arşivlerini açtı, Ermeniler de açarsa dünyadan ve Türklerden özür dilemek zorunda kalırlar” dediğini de biliyor.
Amerika’nın niyeti, 1095’te başlayan Haçlı saldırıları ile Türk milletini Anadolu’da yok etme canavarlığını kendince tamama erdirmek.
Yapılacak iş bellidir o da misliyle mukabeledir.
1.Bağımsız, hür, egemen bir devlet olan Türkiye, Büyük Millet Meclisinde Amerika’nın soykırımcı olduğunu belirten bir karar almalı ve dünya kamuoyuna ilan etmelidir. Asıl soykırımcı Amerika’dır. Zira Amerika, şu an işgal etmiş olduğu topraklarda 15 milyon Kızılderili, Vietnam'da 4 milyon, Kore'de 3 milyon, Kamboçya'da 1 milyon, Afganistan'da 1,5 milyon, Hiroşima ve Nagazaki'de 350 bin, Irak'ta 2 milyon insanı öldürdü.
2.Devletimiz, ülkemizde bulunan bütün Amerikan üslerini kapatmalı, buraları Selçuk Bayraktar’a vermelidir. Selçuk da başta savaş uçakları olmak üzere her türden en modern savaş araç ve gereçleri üreten dev bir Türk savunma sanayii kurmalıdır.
3.Başta Bill Gates'in aldığı toplam 56 bin dönüm arazimiz ve diğer Amerikalıların aldıkları tüm topraklarımız geri alınmalıdır.
4.Biden, mahkeme kararına dayanmayan siyasi bir suçlama yapmıştır, dolayısıyla İnsan Hakları Bildirgesi 11. maddesine göre nefret suçu işlemiştir. Uluslararası Mahkemelerde yargılanmalıdır.
5.Irak, Suriye ve Türkiye’de silahlandırdığı PKK/PYD ve Barzani gibi eşkıya yapılanmalarını Türkiye’ye karşı kara ordusu olarak kullanan, Yunanistan’a her türlü silahı vererek alenen destekleyen Amerika ile olan stratejik ortaklık ve müttefiklik sonlandırılmalıdır.
6. Amerika yaptığı açıklamada İstanbul için 'Constantinople' dedi. Biz de Washington için ‘Nacotchtank’ diyelim.
7.Türkiye Amerika ile veya başka bir devletle bu konuyu hukuki bir gerekçe oluşturacak şekilde kesinlikle müzakere meselesi haline getirmemelidir.
8. Asıl soykırımı Ermeniler Türklere uygulamıştır. Nitekim Van, Adana, Erzurum, Elazığ, Kahramanmaraş, Kars gibi Türkiye’nin birçok ilinde 2,4 milyon Türk, Ermeniler tarafından şehid edilmiştir. Bunlar belgeleriyle ortaya konup Türkiye Büyük Millet Meclisinde karara bağlanmalıdır.
9.Biden’la aynı dili kullanan HDP adlı yapı derhal kapatılmalıdır.
Bu konuda son sözü yolbaşçımız Başbuğ Mustafa Kemal Atatürk söylesin: "Ermenilerin bu feyizli ülkede hiçbir hakkı yoktur. Memleketiniz sizindir, Türklerindir. Bu memleket tarihte Türk’tü, o halde Türk’tür ve sonsuza denk Türk olarak yaşayacaktır."
(Hakimiyeti Milliye, 21 Mart 1923)


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum