Aliyev, izinsiz Karabağ'a giden Ermeni Bakan'a: Senin ne işin var orada?

Aliyev, izinsiz Karabağ'a giden Ermeni Bakan'a: Senin ne işin var orada?
07 Ocak 2021 - 22:02

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, Azerbaycan’ın izni olmaksızın Dağlık Karabağ’ı ziyaret ederek sözde Ermeni yöneticilerle bir araya geldi. Bu gelişme üzerine Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, Azerbaycan’dan izin alınmadan tekrarlanan ziyaretlere sert tepki gösterdi. Aliyev, ziyaretlere ilişkin, “Maalesef Rus unsurların izniyle oraya Fransız parlamenterler gitti. Biz sessiz kalmayacağız. Bu tür kışkırtıcı adımlar atılırsa, Ermenistan’ın daha çok pişman olacağı konusunda uyarıyoruz.” şeklinde konuştu.

Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev, ekonomi kurmaylarıyla bugün bir araya geldi. Aliyev toplantıda, Dağlık Karabağ’a Azerbaycan’ın izni olmaksızın yapılan ziyaretlere ilişkin sert açıklamalarda bulundu. Cumhurbaşkanı Aliyev, Azerbaycan’ın izni olmadan Dağlık Karabağ’a hiçbir yabancı ülke vatandaşının gidemeyeceği konusunda, bölgede görevli Rus unsurları uyardıklarını vurgulayarak, “Maalesef Rus unsurların izniyle oraya Fransız parlamenterler gitti. Sonuçta Fransa’nın Bakü Büyükelçisi, Dışişleri Bakanlığına çağrıldı ve kendisine nota verildi. Biz sessiz kalmayacağız.” dedi.

ALİYEV’DEN SERT UYARI: ERMENİSTAN DAHA ÇOK PİŞMAN OLACAK!

Ermenistan Dışişleri Bakanı Ara Ayvazyan, 5 Ocak 2021’de Azerbaycan’ın izni olmaksızın Dağlık Karabağ’ı ziyaret ederek, sözde Ermeni yöneticilerle bir araya geldi. Aliyev, Ayvazyan’ın Dağlık Karabağ’a gitmesine ilişkin, “Senin ne işin var orada? Savaşı unutmasınlar. ‘Demir yumruğun’ yerinde olduğunu unutmasınlar. Bu ziyaretler durdurulmalıdır. Bu tür kışkırtıcı adımlar atılırsa, Ermenistan’ın daha çok pişman olacağı konusunda uyarıyoruz.” diye tepki gösterdi.

ALİYEV: İLİŞKİLER NORMALLEŞECEKSE, BÖYLE PROVOKATİF ZİYARETLERE NE GEREK VAR!

Aliyev, Azerbaycan’ın zaferi üzerine 10 Kasım’da imzalanan üçlü bildiriye rağmen, çelişkili davranan taraflardan Rusya ve Ermenistan ile ilgili, şunları kaydetti:

“Peki, ilişkiler normalleşecekse, böyle provokatif ziyaretlere ne gerek var? Ne göstermek istiyorlar? Bizi kışkırtmak mı istiyorlar? Bu tip adımların onlara pahalıya mal olduğunu unutmasınlar. Bu nedenle tüm ziyaretler durdurulmalıdır. Bizim iznimiz olmadan Uluslararası Kızılhaç Örgütü dışında hiçbir yabancı kuruluş ve vatandaş oraya gidemez.

“SEN KİMSİN Kİ KARABAĞ’A GİDİYORSUN?”

Ermenistan Dışişleri Bakanı, sen kimsin ki oraya gidiyorsun? Uyarıyoruz. Benzer bir adım tekrarlanırsa cevabımız çok sert olacaktır. İlk defa Dışişleri Bakanlığımız aracılığıyla onları uyardık. Bundan sonra uyarı farklı şekilde verilecektir.”

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları