Ali Şir Nevai'nin doğumunun 580. yıldönümüne ithafen

Türk Konseyi Genel Sekreteri, Ali Şir Nevai’nin doğumunun 580. yıldönümüne ithafen Taşkent'te düzenlenen konsere katıldı.

Ali Şir Nevai'nin doğumunun 580. yıldönümüne ithafen
15 Şubat 2021 - 18:54 - Güncelleme: 15 Şubat 2021 - 22:38

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev ve Özbekistan Kültür Bakanı Ozodbek Nazarbekov, Özbekistan Kültür Bakanlığı ev sahipliğinde Taşkent Türkistan Sarayında, büyük Türk şairi ve düşünürü, önde gelen devlet adamı Ali Şir Nevai’nin 580. doğum yıldönümü vesilesiyle düzenlenen “Nevai'nin Şiir ve Melodisi Gecesi” ne katıldı.
Etkinlikte Özbekistan Devlet Konservatuarı ve Özbek Makam Sanatı Ulusal Merkezi'nden en iyi müzik toplulukları ve gruplarının konser performansları yer aldı.
Genel Sekreter Baghdad Amreyev, asırlık Özbek ulusal makam sanatının  eşsiz “altın fon”u oluşturan özellikle Buhara “Şaş makam”, “altı buçuk”, Harezem makam,  dutar makamları, “Fergana-Taşkent” makamlarının en iyi performanslarını izlemekten duyduğu memnuniyeti ifade etti.
Türk Konseyi Başkanı, hümanizmin yüce ideallerinin ve evrensel insani değerlerin vurgulandığı Ali Şir Nevai'nin ölümsüz eserlerinde,  anadili olan Türk dilinin muazzam imkânlarını, zenginliğini ve güzelliğini kullanarak milyonlarca okuyucunun gönlünde sağlam bir yer edindiğini vurguladı.
Genel Sekreter Türk Konseyi'nin, Türk dünyasının abide  şahsiyetlerinin, dünya medeniyetine olan katkılarının daha fazla tanıtılması için her türlü desteği sağlamaya hazır olduğunu ifade etti.
 

Kaynak:
Türk Keneşi
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum