Agil Semedbeyli'den İlham Aliyev'e çağrı

Yıllardır devam eden ve bir türlü çözülemeyen Dağlık Karabağ'daki son olaylara ilişkin çağırıda aşağıdaki sözlere yer verilmiştir: Azerbaycan Cümhurbaşkanı İlham Aliyev'e Çağırı:

Agil Semedbeyli'den İlham Aliyev'e çağrı
22 Eylül 2020 - 19:37

Sayın, Cumhurbaşkanı! 
Azerbaycan'da Herbi Seferberlik ilan edildiği haberini tüm vatanseverler gibi ben de sevinçle karşılafım. 

Namerd düşman haylar(Ermeniler), ancak savaştan anlıyor. Onlarla anladığı dilde konuşmak gerekiyor. 
Ancak savaş yalnız iktidarın savaşı değil, bütünlükte milletimizin savaşı olmalıdır. Devlet ve millet olarak bir bütün olduğumuz zaman bu savaşı zaferle sonlandıracağımız kesindir. 
Bunun için;
1. Önce başta Karabağ'da savaşan kardeşlerimiz (Seyavuş Mustafayev, Asif Yusifli ve digerleri) olmakla tüm siyasi mahbusları özgür bırakmak lazımdır. 
2. Vatanını karşılıksız seven Resulzade-Elçibey siyasi yolu ile siyaset yapan partilerle dialog kurulmalı ve barış ortamı yaratılmalıdır. Bu ortam sağlanacağı halde tüm siyasi partilerin destek vereceğine eminim. 
3. Karabağ'da gönüllü savaşan ve binlerle şehit vermiş Azərbaycan Halk Cebhesi Komando Birlik komutanları ile (Aydın Şükür, Vagif Alisoy, Arif Paşayev, Milli kahraman Maşallah Abdullayev, Nureddin Hoca ve diğerleri) görüş keçirilmeli, o Ordu Birlikleri yeniden yapılanmalıdır. Onlar savaş bölgesini iyi bilen insanlardır. Şehit olanlara Allahtan rahmet diliyorum. 
4. Muharebe eden ölkenin Başkomutanı tüm vatandaşlara kucak açmalı, onları tüm samimiyetiyle karşılamalıdır. Bu zaman milli ruh yükselecek, inam ve güven ortamı oluşacaktır ki, bu da savaşta çok önemlidir. 
5. Hedef yalnız Dağlık Karabağ olmamalı, Rusların desteği ile elimizden alınmış bütün topraklarımız savaş haritasına eklenmelidir. 
Sözkonusu vatansa gerisi teferrüattır!
Vetenime-Milletime sonsuz sevgilerimle!

Kaynak: https://asasmedya.info/
 


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum