Afganistan'da 81 ilçe merkezi Taliban'ın eline geçti!

ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, ABD ordusunun Afganistan’dan çekilmesi ile ilgili açıklamalarda bulundu. Milley, Afganistan’da 81 ilçe merkezinin Taliban’ın elinde olduğunu söyledi.

Afganistan'da 81 ilçe merkezi Taliban'ın eline geçti!
24 Haziran 2021 - 16:28

Amerika Birleşik Devletleri (ABD) Afganistan’daki askeri birliklerini çekmeye devam ederken Taliban’ın ilerleyişi hız kazandı. ABD Genelkurmay Başkanı Orgeneral Mark Milley, Afganistan’da 81 ilçe merkezinin Taliban’ın kontrolünde olduğunu ve 30 ila 40 ilçenin son iki ayda Taliban yönetimine geçtiğini belirtti.

MİLLEY: İÇ SAVAŞ ÇIKABİLİR

Milley, ABD Temsilciler Meclisi’nde yaptığı konuşmada, “Bunlardan 50’si daha önce düşmüştü, 30 ile 40’ı da son iki ayda düştü. Bunun yanı sıra herhangi bir il merkezi henüz Taliban’ın eline geçmiş değil.” diye konuştu. Ayrıca Milley, ABD ordusunun çekilmesinin tamamlanmasının ardından bölgede iç savaş veya siyasi uzlaşma dahil, pek çok olayın yaşanabileceğini belirtti.

ABD ORDUSUNUN YARISI AFGANİSTAN’DAN ÇEKİLDİ

ABD Başkanı Joe Biden’ın 11 Eylül saldırılarının yıl dönümüne kadar Afganistan’daki tüm Amerikan askerlerini çekme kararının ardından, nisanın son haftasında başlayan çekilme faaliyetleri tüm hızıyla devam ediyor. Konu ile ilgili CENTCOM’dan yapılan açıklamada, “Başkan’ın kararından beri, ABD 763 adet C-17 yükü kadar malzemeyi Afganistan’dan çıkardı ve Savunma Lojistik Ajansına imha edilmek üzere 14 bin 790 parça ekipman teslim edildi.” ifadeleri kullanıldı.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ozan Barış Erim
24 Haziran 2021, 11:25

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum