ABD ve Japonya, Çin ve Kuzey Kore'nin faaliyetlerine karşı anlaştı

ABD ve Japonya, Çin ve Kuzey Kore'nin faaliyetlerine karşı anlaştı
12 Aralık 2021 - 23:30

Japonya ve ABD Dışişleri Bakanları, Çin’in Hint Denizi ile Pasifik Okyanusu’ndaki artan faaliyetlerine, ayrıca Kuzey Kore’nin füze tehditlerine karşı ikili ittifakın güçlendirilmesinde anlaştı.

Birleşik Krallık’ta, 11 Aralık 2021’de Liverpool’da düzenlenen G7 Dışişleri Bakanları zirvesinde Japonya Dışişleri Bakanı ile ABD Dışişleri Bakanı, Çin’in Hint Denizi ve Pasifik Okyanusu’nda artan faaliyetleri, ayrıca Kuzey Kore’nin füze tehditlerine karşı ikili ittifakın güçlendirilmesi konusuna anlaştılar.

G7 Dışişleri Bakanları zirvesi kapsamında, Japonya Dışişleri Bakanı Hayaşi Yoşimasa, ABD’li mevkidaşı Antony Blinken ile ikili ve bölgesel gelişmeleri ele aldı. Görüşmede iki bakan, Çin’in Hint-Pasifik’te artan faaliyetleri ve Kuzey Kore’nin füze tehditlerine karşı ikili ittifakın müdahale kapasitesi ve caydırıcılığını güçlendirilmesi mutabakatına vardı.

Çin’in, Güney Çin Denizi ve Doğu Çin Denizinde statükonun güç kullanılarak değiştirilmesi teşebbüslerine karşı çıkan ikili, Tayvan Boğazında “barış ve istikrarın” önemini kaydetti.

JAPONYA-ABD-GÜNEY KORE ÜÇLÜ ZİRVE GÜVENLİ ADIM ATACAK

Blinken, zirve esnasında konuyla ilgili yaptığı konuşmada Kuzey Kore’nin tehditkar füze denemelerine karşı Japonya-ABD-Güney Kore 3’lü zirvesinin “güvenli, müreffeh, birbirine bağlı, serbest ve açık Hint-Pasifik için taşıdığı değerin” altını çizdi.

Kırım Haber Ajansı - QHA
Ömer Kaya
12 Aralık 2021, 19:13

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum