4 yeni kitap raflarda yerini aldı
Arkeolog İsmail Gezgin’in ‘Gılgamış: Tabletler Ne Anlatır?’ kitabı Redingot Kitap’tan yayınlandı. Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Dr. Esra Tüylüoğlu’nun editörlüğünde ‘Göbeklitepe ve Semboller’ kitabı, Alfa Kitap’tan yayımlandı. VakıfBank Kültür Yayınları Wolfgang Amadeus Mozart’ın iki operasından biri olan ‘Saraydan Kız Kaçırma’ isimli eserini sanatseverlerle buluşturdu. Dünyanın en çok okunan kitapları arasında sayılan Küçük Prens’in yeni uyarlaması Redhouse Kidz tarafından yayımlandı.

GILGAMIŞ DESTANI BUGÜNE NE SÖYLÜYOR?
Arkeolog ve yazar İsmail Gezgin’in ‘Gılgamış: Tabletler Ne Anlatır?’ kitabı Redingot Kitap’tan yayınlandı. Kitap, uygarlığın kurucusu Homo Sapiens’in öyküsünü anlatan Gılgamış mitinin, bunca zamandır canlılığından hiçbir şey kaybetmeden hayatta kalmasının nedenlerine ışık tutuyor. Gezgin, insanın ölümsüzlük arayışının serüvenini anlatan Gılgamış miti üzerine araştırmalarına yer verdiği kitabında, insanın en eski öyküsü üzerinden yaşamın gerçekliği olan ölümden kaçış yolunu tekrar ölüme bağlayan farkındalığın trajik bir şekilde sonlanış serüvenini de okura aktarıyor.
DÜNYANIN İLK TAPINAĞINDAKİ SEMBOLLERİN PEŞİNDEKİ SATIRLAR
Prof. Dr. Veysel Ayhan ve Dr. Esra Tüylüoğlu’nun editörlüğünde dünyanın ilk tapınağı olarak kayda geçen Göbeklitepe’de yer alan sembollerinin incelediği ‘Göbeklitepe ve Semboller’ kitabı, Alfa Kitap’tan yayımlandı. İkili kitapta ‘Göbeklitepe’yi Anlamak: Göbeklitepede Yer Alan Sembollerin Arkeolojik, Tarihsel, Dinsel ve Günümüzdeki Kullanımları Yönünden İncelenmesi’ başlıklı çalışmaya da imza atarken, Doç. Dr. Thomas Zimmermann ‘Korkutan Bir Hayvanat-ı Berriyye: Göbeklitepe’nin Tasvirlerini Okumak’ başlıklı makaleyle bilgilerini paylaşıyor. Kitapta ayrıca Doç. Dr. Selim Ferruh Adalı, İbrahim Halil Er, Pelinsu İnceli, Sezen Garip gibi isimlerin incelemelerine de yer veriliyor.
AŞKIN, İNTİKAMIN VE MERHAMETİN ÖLÜMSÜZ HİKÂYESİ
VakıfBank Kültür Yayınları tüm zamanların en önemli klasik bestecilerinden Wolfgang Amadeus Mozart’ın iki Almanca operasından biri olan ‘Saraydan Kız Kaçırma’ isimli eserini sanatseverlerle buluşturdu. Murat Kaymaz’ın Türkçeye aktardığı, editörlüğünü Melek Paşalı ve M. Halit Çelikyön’ün üstlendiği kitap, 18’inci yüzyılda hâkim olan klasik oryantalist bakışın çok ötesine uzanan bir anlayışı ‘Saraydan Kız Kaçırma’ operasıyla ortaya koyan ve Türk temasına gösterdiği ilgiyle tanınan besteciyi tanımak isteyen okurlar için önemli bir kaynak niteliğinde.
KÜÇÜK PRENS KÜLLİYATINA ŞİİRSEL BİR KATKI
Dünyanın en çok okunan kitapları arasında sayılan, her yaştan okuyucuyla buluşan Küçük Prens’in, çocukları görsel ve şiirsel bir şölene davet eden uyarlaması Redhouse Kidz tarafından yayımlandı. Ödüllü şair ve yazar Louise Greig’in şiirsel bir üslupla kaleme aldığı Küçük Prens uyarlamasında, Greig klasik romanın özünü koruyarak, Küçük Prens’in gülüyle ilişkisine odaklanıyor. Sarah Massini ise Greig’in satırlarına büyüleyici resimleriyle hayat veriyor. Türkçenin yanı sıra aralarında Yunanca, İtalyanca, Japonca, Korece, Almanca, Portekizce, Çince ve Lehçenin de bulunduğu 15 dilde yayımlanan resimli uyarlama, yediden yetmişe Küçük Prens tutkunlarının kitaplığında bulunması gereken cinsten.
KAYNAK: KARAR GAZETESİ
FACEBOOK YORUMLAR