30 Ağustos - Yazar: Talat Şalk

Türk milleti büyük bir millettir. Bu toprakları bize vatan yapan, bu topraklar için asırlarca kan ve ter akıtan atalarını, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk'ü üzmeyecek, vatanına sahip çıkacaktır.

30 Ağustos - Yazar: Talat Şalk
30 Ağustos 2021 - 16:08

Atatürk istirahate çekilmişti fakat İsmet Paşa’nın ordumuzun durumunu gösteren bir harita gönderdiği haberini alınca hemen kalktı.

Odasında haritayı kısaca gözden geçirdiğinde büyük dehasıyla Yunan ordusu ile Afyon’un Dumlupınar mevkiinde savaşılacağını ve onları nasıl imha edilebileceğini gördü. Hemen Fevzi Çakmak Paşa ve diğer büyük komutanları topladı. Harita üzerinde durumu tekrar değerlendirdiler. Vakit kaybetmeye gelmezdi. Gece yarısı Türk birlikleri Dumlupınar üzerine sevk edildi.

Esir Yunan Subayları

Yunan Ordusu Dumlupınar’da ablukaya alındı. 30 Ağustos 1922 sabahı, Dumlupınar Meydan Muharebesi Türk topçusunun ateşi ile başladı. Savaş zaferle sona erdi. Yunan Ordusu komutanları, Başkomutan Trikopis’le birlikte esir edildi. Böylece İzmir yolu açıldı. Ordumuzun önünde duracak düşman kuvveti kalmadı. Atatürk o tarihî emrini verdi; “Ordular ilk hedefiniz Akdeniz’dir ileri!” Dumlupınar Meydan Muharebesi’nden sonra Yunan işgali altındaki bütün şehirlerimiz kurtarıldı.

İstiklal Savaşı’mızı küçümseyenler vardır. Tarihçi İlber Ortaylı İstiklal Savaşı’nı kaybetseydik Batı Anadolu tamamen elimizden çıkardı. İstanbul’u da bize bırakmazlardı diyor. İstiklal Savaşı bize vatanımızı kazandırdı.

Yüz yıl sonra…

Cumhuriyetimizin kuruluşundan yaklaşık bir asır sonra milletimiz yine endişelidir.

Türkiyemizde sekiz milyon Suriyeli olduğu söylenmektedir. Suriyelilerin statüsü belli değildir. Tulumbacı mıdır, göçmen midir, mülteci midir? Ben hangi statüde olduklarını anlayamıyorum.

Bazı şehirlerimizde Suriyeliler çoğunluktadır. Üstelik geldikleri ülkenin insanına hor bakıyorlar. Dilleri de çok sivri ve milletimiz endişelidir.

Milyonlarca Suriyelinin Türkiye’ye gönderilmesini Amerikan tuzağı olarak görüyorum. Suriyeli mültecilerin Suriye’de boşalttığı topraklara PYD-PKK hâkim oldu.

Şimdi bir de Afgan sığınmacılar var. Afgan sığınmacıları da Amerika’nın bir oyunu olarak görüyorum. Ama ne olursa olsun Türkiye’ye alınan çok fazla sayıda Suriyeli ve Afganlı, Türkiye için tehlikedir.

Ayrıca Suriyeli ve Afganlı tehlikesini güney sınırlarımıza yerleşen ve Türkiye’ye düşmanlıktan asla vazgeçmeyen, vazgeçmeyecek olan PKK-PYD’yle birlikte düşünmek gerekir. Ancak Türk milleti büyük bir millettir. Bu toprakları bize vatan yapan, bu topraklar için asırlarca kan ve ter akıtan atalarını, Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü üzmeyecek, vatanına sahip çıkacaktır.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum