28 YIL ÖNCE ESİR DÜŞÜP, FÜZULİ'DE AYAKLARI ZİNCİRLİ HALDE BULUNDUĞU SÖYLENEN ASKER...

28 YIL ÖNCE ESİR DÜŞÜP, FÜZULİ'DE AYAKLARI ZİNCİRLİ HALDE BULUNDUĞU SÖYLENEN ASKER...
19 Ekim 2020 - 12:02

1992 yılında Karabağ Savaşı’nda 18 yaşındayken kaybolan İmran Şamhalov’un (Şamxalov İmran Abdurehmen), Ermenistan işgalinden kurtarılan Füzuli kentinde bir evin bodrum katında zincirli halde bulunduğu sosyal medyada günün konusu olmuştu. Ancak Azerbaycan’ın Esir, Kayıp Kişiler ve Rehineler Devlet Komisyonu, bu bilgiyi yalanladı.

Azerbaycan ordusunun, Ermenistan işgali altındaki Dağlık Karabağ topraklarını kurtarmak için başlattığı operasyondaki kararlılığı sürerken, bu yoğun atmosferde bir söylenti gündem konusu oldu.

1992 yılında Karabağ Savaşı’nda 18 yaşındayken kaybolan Şamhalov’un kurtarılan Fuzuli kentinde bir evin bodrum katında zincirli halde bulunduğu bilgisi dün sosyal medyada hızla yayıldı. Esir düştüğü söylenilen Azerbaycan Türkü İmran Şamhalov’un hakkında yayılan iddialar üzerine Azerbaycan Esir, Kayıp Kişiler ve Rehineler Devlet Komisyonu, 1992 yılında yakalanan Azerbaycanlı askerin bulunmasıyla ilgili bilgilerin yanlış olduğunu açıkladı.

GAZETECİLER ORTAYA ATMIŞTI

Konuyla ilgili Azerbaycan Türkü gazeteci Hatice İsmail, Füzuli’de bodrum katında zincirli bulunan Şamhalov’la ilgili olarak, “Bu ne dehşetli kaderdir! 28 yıldır kayıp olan İmran Şamhalov’un kurtarılmış Fuzuli’de bir bodrum katında zincirlenmiş olarak bulunduğu bildirildi. 1992’de Karabağ’da savaşa girdi ve kayboldu. Ailesi öldü ve kız kardeşleri var. Şimdi önleyici ve tıbbi tedbirler için Bakü’de olduğu söyleniyor. Akrabalarıyla yarın görüşeceklerini söylediler. Bu ateşkes ne dehşetleri saklamış.”  ifadelerini kullanarak olayı duyurmuştu.

Azerbaycan Türkü bir başka gazeteci Ceyhun Aşirov da Twitter hesabından konuya ilişkin benzer açıklama yapmıştı. Ancak Aşirov daha sonra resmi kaynakların bu bilgiyi doğrulamaması üzerine paylaşımı kaldırdı. Aşirov’un paylaşımı şöyle idi:
“Bugün Ermenistan’dan kurtarılan Fuzuli Rayonun’da 27 senedir kayıp olan Azerbaycan Vatandaşı Şamhalov İmran ayakları bağlı şekilde bulundu. Şamhalov 1992’de 1. Karabağ savaşına katılmış ve o günden sonra kayıp olarak kayde geçmişti.”

Kaynak: 
Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları