2021 Türkiye Bursları başvuruları başladı

2021 Türkiye Bursları başvuruları başladı
12 Ocak 2021 - 00:34

Türkiye’de yüksek öğrenim imkanı sunan Türkiye Burslarının 2021 başvuruları, 10 Ocak 2021’de başladı. Başvurular 20 Şubat 2021 tarihine kadar devam edecek.

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığının, yurt dışından Türkiye’ye gelerek, Türkiye’nin seçkin üniversitelerinde okuyacak öğrencilere yönelik, Türkiye Bursları programına 2021 yılı için başvurular 10 Ocak tarihinde başladı.

YTB’den yapılan açıklamaya göre, 2021 başvuruları, tüm ülkelerden lisans, yüksek lisans ve doktora düzeyinde eğitim almak isteyen adaylara 20 Şubat tarihine kadar açık olacak.

Adaylar programa https://turkiyeburslari.gov.tr/ üzerinden başvurabilecek.​​​​

“BÜYÜK ÖĞRENCİ PROJESİ

Türkiye’nin 1992’de “Büyük Öğrenci Projesi” olarak başlattığı, 2012’den itibaren de YTB koordinesinde “Türkiye Bursları” olarak devam eden proje sayesinde dünyanın birçok ülkesinden öğrenci, Türkiye’de öğrenim gördükten sonra ülkesine dönerek hem kendi insanlarına hizmet ediyor hem de Türkiye ile ülkesi arasında dostluk köprüsü kuruyor.

Türk yükseköğrenim sisteminin uluslararası nitelik kazanmasında önemli rol üstlenen program kapsamında, her yıl ortalama 7 bin öğrenciye burs veriliyor.

Yalnızca yabancı ülke vatandaşlarının yararlanabildiği Türkiye Burslarına her yıl belirli dönemde internet üzerinden başvuru yapılabiliyor.

Türkiye’ye gelen adaylar, ilk yıl aldıkları dil kursuyla Türkçe öğrendikten sonra yaptıkları tercihler doğrultusunda üniversitelere yerleştiriliyor.

Lisans, yüksek lisans, doktora ve bilimsel araştırma yapanlara verilen Türkiye Burslarına, öğrencilerin barınma ve beslenme ihtiyaçları ile aylık cep harçlıkları da dahil. Burs alanların Türkiye’de kaldıkları süre boyunca sağlık sigortası primleri de ödeniyor. Öğrencilerin Türkiye’ye ilk geliş biletleri ile mezun olduktan sonra ülkelerine dönüş biletleri de YTB tarafından karşılanıyor.

Türkiye Bursları’na 2020’de 172 ülkeden 156 bin başvuru alındı.

Qırım Haber Ajansı


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum