17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ: ACILAR İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE!

17 AĞUSTOS 1999 MARMARA DEPREMİNİN YIL DÖNÜMÜ: ACILAR İLK GÜNKÜ GİBİ TAZE!
17 Ağustos 2020 - 18:22

Merkez üssü Kocaeli’nin Gölcük ilçesi olan ve Türk halkının hafızasına kara bir gün olarak geçen 17 Ağustos 1999 Marmara depreminin 21. yıl dönümünde hayatını kaybedenler törenlerle anıldı.

O acı günün yıl dönümünde, depremde hayatını kaybedenler için, Kavaklı Mahallesi sahilinde, Yalova’da, Avcılar’da ve pek çok yerde anma törenleri düzenlendi.

45 SANİYEDE CAN PAZARI: 18 BİN KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ

Gece saat 03.02’de meydana gelen deprem, Kocaeli başta olmak üzere çevredeki yerleşim yerlerinde hayatı alt üst etmişti. Gölcük merkezli deprem, 21 yıl önce 17 Ağustos 1999’da Richter ölçeğine göre 7,5 büyüklüğünde gerçekleşmişti.

Binlerce kişinin hayatını kaybettiği on binlerce kişinin evsiz kaldığı depremde bölgedekiler ağır yıkıma uğradı ve zor zamanlar geçirdi. Yaşanan felakette tüm Türkiye yasa boğuldu. Depremde 18 bini aşkın kişi hayatını kaybetti. Depremde hayatını kaybedenler için anıtlar yapıldı ve her yıl dönümünde acılar bir kez daha tazelendi.

03.02’DE DEPREM ŞEHİTLERİ ANITINDA ANMA

Gölcük depreminin büyük felakete ve yıkıma yol açtığı Gölcük ilçesindeki Kavaklı sahilinde, depremin 21. yıl dönümü dolayısıyla çeşitli etkinlikler yapıldı. Vatandaşlar depremin meydana geldiği saat olan 03.02’de, büyük kayıpların yaşandığı Kavaklı sahilindeki deprem şehitleri anıtı önünde toplandı.

Anma törenine kent protokolü, sivil toplum kuruluşları temsilcileri ve vatandaşlar katıldı. Sahili dolduran vatandaşlar, o gece hayatını kaybedenler için dualar ederek, saygı duruşunda bulundu.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları