ZİNA KANUNU MESELESİ / Prof. Dr. Nurullah Çetin

ZİNA KANUNU MESELESİ / Prof. Dr. Nurullah Çetin
28 Ocak 2020 - 23:28

ZİNA KANUNU MESELESİ
 

Bugünkü ATV Televizyon Kanalının Esra Erol programında evli olduğu halde kocasını, çocuklarını bırakıp başka bir erkeğe kaçan ve onunla yaşayan bir kadına programın danışmanı olan avukat hanım soruyor: -“Zina kanunen yasak olsaydı, zina yapınca ceza göreceğini bilseydin, nikahlı olmadığın birine kaçar mıydın?”

Kadın: -“Hayır kaçmazdım, cezadan korkardım” diyor. Avukat hanım da devleti yönetenlere sesleniyor: “-Lütfen zina yasağını tekrar getirin.”

Esra Erol programında her Allahın günü evli olduğu halde kocasını, çoluğunu çocuğunu bırakıp, internetten tanıştığı başka bir erkeğe kaçan kadınları izliyoruz. Vaziyet vahim, felâket, berbat. Rezalet, kepazelik diz boyu. Memleket neredeyse baştan başa fuhuşhaneye dönmüş. Doğan çocukların bir kısmı nikâhlı kocasından değil de başka birilerinden çıkıyor.

Türk milletinin en temel, en kutsal kurumu olan Türk ailesi efsanesi çöküyor. Zina serbest olduğundan beri, nasıl olsa cezası yok diye canı sıkılan kaçıp kaçıp gidiyor, nikâhsız beraber yaşamaya başlıyor. Biz de her akşam bu dramları, trajedileri film gibi izliyoruz.

Devleti yönetenlere, ilgili kişi ve kurumlara sesleniyorum. Zina yasağını hangi akla hizmet ederek kaldırdınız? Zinanın İslam’da en büyük günahlardan, haramlardan biri olduğunu bilmiyor musunuz? Kendi televizyon kanalınız ATV’de Esra Erol programlarını izlemiyor musunuz?

Zina yasağını tekrar geri getirmek için bu facianın nerelere toslamasını bekliyorsunuz? Çözüm/çözülme sürecini ancak hendeklere toslayınca kaldırdınız. Zinayı tekrar yasaklayan kanunu getirmek için bu işin gelip bir yerlere dayanmasını mı bekliyorsunuz? İlahiyatçılar, müftüler, Diyanet yetkilileri, Aile Bakanı, milletvekilleri bu işle neden ilgilenmez?

 

Prof. Dr. Nurullah Çetin

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum