Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezi-ZEKİ

Manisa Organize Sanayinin kıymetli müteşebbislerinin her türlü zorluk ve engele rağmen gerçekleştirdikleri “Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezi-ZEKİ” birkaç yıllık geçmişine rağmen Türkiye’nin yüz akı projeler arasında yerini aldı.

Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezi-ZEKİ
19 Ekim 2018 - 10:10

 

16 Ekim 2018 tarihinde TRT çekimleri için ZEKİ’deydik.

Manisa Organize Sanayi’nin gerçekleştirdiği Türkiye adına umut verici, gurur kaynağı projeler arasında yerini alan ZEKİ projesine olan ilgi her geçen gün artıyor.

Türkiye’nin birçok ilinden organize sanayileri adına Manisa’ya gelip ZEKİ projesini inceliyor ve kendi illerinde bu tür bir projenin hayata geçirilmesi için incelemelerde bulunuyorlar. Uluslararası ödüller alarak adından övgüyle bahsettiren Manisa ZEKİ projesine yeterince ilgi göstermeyen, bilgisi olmayan ya da bigâne kalan çevrelerin de olduğunu duyup üzülmemek elde değil.

Şeyh Edebali’nin Osman Gazi’ye olan nasihatleri arasında atasözü haline gelen öğüdü “İnsanı yaşat ki devlet yaşasın” sözünü düstur edinen Manisa Organize Sanayinin kıymetli müteşebbislerinin her türlü zorluk ve engele rağmen gerçekleştirdikleri “Zihinsel Engelliler Korumalı İşyeri Yaşam Merkezi-ZEKİ”  birkaç yıllık geçmişine rağmen Türkiye’nin yüz akı projeler arasında yerini aldı.

Türkiye'ye örnek engelliler projesi başlatan ve arkasında duran Manisa Organize Sanayinin destekleriyle hizmete devam eden ZEKİ merkezinde 16 Ekim 2018 tarihinde TRT çekimler yaptı. Proje her ne kadar Manisa'da başladıysa da Türkiye'ye örnek proje olmaya devam ediyor.

Türkiye adına katma değer üreten ulusal ve uluslararası firmaların destek verdiği proje kapsamında çalışan zihinsel engelli işçilerin çalışma azmi ve üretime olan katkısı birçok çalışanı kıskandıracak kadar ileri düzeyde.

Lise düzeyinde verilen MEB’e bağlı İş Eğitim Merkezinden mezun olan öğrenciler 23 yaşından itibaren engelleri oranında çalışma imkânına sahip oluyor. Tüm sosyal haklardan faydalanan ZEKİ işçileri için her türlü destek Manisa Organize Sanayi tarafından sağlanıyor. Adeta bir aile sıcaklığı, otel konforu ve profesyonel iş disiplini içerisinde mesailerini tamamlayan çalışanların mutluluğuna diyecek yok.

 

 

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum
Günün Başlıkları