Zeytinlik yasası düzenlemesi kanundan çıkarıldı

Bakan Faruk Özlü zeytinlik yasası ile ilgili yaptığı açıklamada, zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi kanun tasarısından çıkaracaklarını açıkladı.

Zeytinlik yasası düzenlemesi kanundan çıkarıldı
31 Mayıs 2017 - 19:36

~~Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, bakanlıklarca kamu yararı kararı alınmış yatırımlar için zeytinlik sahalarında yatırım yapılmasına izin verilmesine olanak sağlayan düzenlemeyi, Sanayinin Geliştirilmesi ve Üretimin Desteklenmesi Amacıyla Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısından çıkaracaklarını bildirdi.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik de "Zeytinlik alanlarının imara açılması kesinlikle söz konusu değildir" dedi.

ÜRETİCİLER YETERSİZ BULDU

Üreticiler ise sadece konut, turistik tesis yasağının zeytinlikleri korumayacağını, bu tasarıyla zeytinliklere maden, sanayi tesisi kurulmasının da yasaklanmasını istiyor. Zeytinlik yasasının mevcut haliyle kalmasını istiyorlar.

Üreticiler, "Bu düzenleme zeytinliklerin ölüm fermanıdır. Bu düzeltme bizi kurtarmaz" dediler ve konuşmak istediklerini belirttiler. Üreticiler "Söz vermiyorsanız bizi gidiyoruz" deyip komisyonu terk ettiler.

HAPİS CEZASI 6 AYA ÇIKARILIYOR

Hükümetin yeni önerisinde ise zeytinlik alanda hayvan otlatanlara yönelik 3 ay olan hapis cezası 6 aya çıkarılıyor.

AĞAÇ KESENE PARA CEZASI 4 BİN LİRAYA YÜKSELİYOR

Kesilen her bir zeytin ağacı için verilecek para cezası 2 bin lira yerine 4 bin liraya çıkarılacak.

KONUT, TESİS YAPILAMAYACAK

Ayrıca zeytinlik alanlarda konut, konaklama tesisi ve turistik tesis yapılamayacak.

Zeytin Koruma Kurulları'na ise ilin ticaret odası ve ihracatçı birliği temsilcisi de gelecek.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum