YETİK OZAN MANİSA'DA ANILDI

Hüseyin Tunçay'ın Haberi:"MANİSALI BİR ŞAİR YETİK OZAN"

YETİK OZAN MANİSA'DA ANILDI
06 Mayıs 2018 - 10:54

MANİSALI BİR ŞAİR YETİK OZAN
Türk Ocağı Şehzadeler Şubesi, Manisa Büyükşehir Belediyesi ile birlikte düzenlediği “Manisalı Bir Şair Yetik Ozan” paneli, 5 Mayıs 2018 Cumartesi akşamı Lale Salon’da yapıldı.
1942 yılında Manisa’nın Soma ilçesinde dünyaya gelen, 1960’lı yıllarda şairliği ile dikkat çeken, duygu ve düşüncelerini kendine has bir üslupla özgün şekilde ifade eden Turgut Günay’ın (Yetik Ozan) anlatıldığı panel; saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.
Başkanlığını, MCBÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Ayşe İlker’in yaptığı panele konuşmacı olarak MÜ öğretim üyesi Prof. Dr. Namık Açıkgöz, MCBÜ öğretim görevlisi Davut Şahin katıldılar. Davut Şahin, Yetik Ozan’ın hayatı hakkında bilgiler verdi. Prof. Dr. Namık Açıkgöz de Yetik Ozan’ın şiirlerinde kullandığı temalar, özgün kelimeler ile herkesin dikkatini çeken benzetmeler ve üslubu hakkında açıklamalar yaptı, örnekler verdi.
Konya’dan gelerek panele katılan Yağız Ozan (Arif İnan Yıldırım) , Yetik Ozan’ın şiirlerinden bestelediği parçaları seslendirirdi. 
Orhan Haşim Elmalı, Yetik Ozan’ın herkes tarafından beğenilen şiirlerinden örnekler okudu.
Merhum şairimizin dayısının oğlu Erol Gürkök, Soma’dan gelerek paneli izledi.
Panel bitiminde, Türk Ocağı Şehzadeler Şubesi başkanı Sıddık Şenel, etkinliğin düzenlenmesinde katkısı olan Manisa Büyükşehir Belediyesine teşekkür etti. Panel başkanı ve konuşmacılar ile Yetik Ozan’ın akrabası Erol Gürkök’e de teşekkür ederek de günün anısına, katılım belgelerini ve plaketlerini verdi.


FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum