YAVRU VATAN KIBRIS'DA KORONAVİRÜS ALARMI!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde, bir hafta önce Dubai turundan döndüğü için koronavirüs taşıyabileceğinden şüphelenilerek bir hasta karantinaya alınmıştı.

YAVRU VATAN KIBRIS'DA KORONAVİRÜS ALARMI!
25 Şubat 2020 - 19:58

KKTC'de koronavirüs alarmı!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde (KKTC), yüksek ateş şikayetiyle hastaneye başvuran ve doktorların zatürre teşhisi koyduğu hastanın, bir hafta önce Dubai turundan döndüğü için koronavirüs taşıyabileceğinden şüphelenilerek karantinaya alınmıştı. Yapılan inceleme sonucu, koronavirüs şüphesinin ortadan kalktığı öğrenildi.

KKTC Sağlık Bakanı Ali Pilli yaptığı açıklamayla hastanın, Türkiye'ye gönderilen testinin negatif çıktığını açıklarken, KKTC'de koronavirüs vakası bulunmadığını vurguladı. Bakan Pilli, 74 yaşındaki kadın hastayla ilgili pnömoni (zatürre) tedavisine devam edildiğini bildirirken, 15 gün önce söz konusu hastayla birlikte Dubai turuna katılan ve 1 hafta önce KKTC'ye dönen diğer kişilerde de koronavirüs şüphesi bulunmadığını kaydetti.

Dün yüksek ateş şikayetiyle Gazimağusa Devlet Hastanesi'ne müracaat eden hasta, şüphe üzerine Lefkoşa Burhan Nalbantoğlu Devlet Hastanesi'ne başvurmuş ve tedbir olarak karantinaya alınmıştı.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı - QHA

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum