Washington'da 'Türkiye Esad'la anlaştı' korkusu

ABD'li bir yetkili, TSK'nın Afrin’deki operasyonuyla ilgili kendilerine bilgi verilmediğinden yakındı. Afrin'e tekrar Esad'ın gelmesini istemediklerini söyledi.

Washington'da 'Türkiye Esad'la anlaştı' korkusu
24 Ocak 2018 - 12:09

Amerika’nın Sesi’nin haberine göre, ismini açıklamayan ABD yönetiminden bir yetkili, TSK’nın Zeytin Dalı Harekatı’yla ilgili, Türk ordusu, Türk Dışişleri Bakanlığı’nın yanı sıra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’a yakın isimlerle iletişim halinde olduklarını ancak her cepheden farklı bir mesajın geldiğini söyledi.

TÜRKLER PLANLARINI BİZLE PAYLAŞMADI

ABD’li yetkili, “Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın belli bir söylemi ve mesajları var. Sahada olayların nasıl gelişeceğini görmeyi bekliyoruz” dedi. Aynı yetkili Türkiye’nin tampon bölge gibi sınırlı bir seçenekten daha da ileri gidebileceğini belirtti ve Ankara’nın planlarını ABD ile paylaşmadığını savundu.

TSK OPERASYONU SINIRLI TUTMALI

ABD’li yetkili, “Mesajımız operasyonu mümkün olduğunca sınırlı tutmaları. Operasyonlarının kapsam ve süresinin de sınırlı olması. Hiçbir tarafın Esad’ın acımasız rejimini Afrin’e geri getirmesine izin vermemesini talep ediyoruz” ifadelerini kullandı.

Toplantıya katılan bir başka hükümet yetkilisi de Kürtler’in Afrin’in batısına geçmemesi mesajını, Suriye Demokratik Güçleri’ndeki (PKK/YPG) muhatapları aracılığıyla ulaştırdıklarını açıkladı.

TÜRKİYE VE RUSYA ANLAŞTI

İkinci yetkili, ABD’nin ve koalisyonun Afrin’deki Kürt güçleriyle işbirliği yapmadığını zira o bölgede IŞİD olmadığını bu nedenle eğitim, ekipman ya da danışmanlık vermediklerini iddia etti. Yetkililer toplantıda, Türkiye ve Rusya’nın operasyon konusunda anlaştığını da söyledi; Türk savaş uçaklarının Suriye hava sahasında rahatça uçmasını da bu anlaşmanın kanıtı olarak gösterdi.

Aydınlık gaz.

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum