Vakıflar Kimlere Hizmet Ediyor!

Tarihi Kabak Tekkesi'nden MEDAR neden çıkarılıyor? Optimus Haber kaynağıyla

Vakıflar Kimlere Hizmet Ediyor!
28 Eylül 2018 - 20:17

http://www.optimushaber.com/tarihi-kabak-tekkesinden-medar-neden-cikariliyor-381888h.htm~

~2008’den bu yana MEDAR’a (Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği) tahsis edilen Manisa’daki tarihi Kabak Tekkesi boşaltılıyor
2008’den bu yana MEDAR’a (Mevlana Düşüncesi Araştırma Derneği) tahsis edilen Manisa’daki tarihi Kabak Tekkesi boşaltılıyor.

MEDAR Başkanı M.Veysi Dörtbudak, Vakıflar İl Müdürlüğü’nden gelen bir yazı ile Kabak Tekkesi’nden çıkmalarının istendiğini söylendi.

Veysi Dörtbudak, uzun süredir Kabak Tekkesi’nde Mevlana düşüncesi üzerine araştırmalar yapıldığını, çeşitli sempozyumlar ile konferanslar verildiğini, tarih ve tasavvuf düşünceleri üzerine toplantılar düzenlediklerini söyledi.

‘’Türk ve İslam tarihinin derinliklerinde Mesnevî kültürünün özel bir yeri var, bu nedenle dernek çalışmalarının Vakıflar Müdürlüğü tarafından engellenmesine bir anlam veremediklerini,’’ belirtti.

Mevlana araştırmalarına bir örnek olarak, ‘’Cumhurbaşkanımızın Papa’ya Mesnevî hediye etmesi, Mevlana araştırmaları sohbetlerinin teşviklerinin’’ olduğunu hatırlatan MEDAR Başkanı M.Veysi Dörtbudak,

‘’Bir iddiaya göre Tekke’yi camiye çevirmek için bu karar alınmış; gerekçe olarak da içerdeki 2 mihrap örnek gösteriliyor; oysa Tekke Vakfiyesi elimizde, amaç dışında kullananlara beddua var; öte yandan mekan küçük, yani cami için kullanışlı değil; ayrıca hemen yakınlarda İshak Çelebi, Ali Bey Camiii, Yiğitbaş Camii,Ulu Camiileri var.’’

Çevre sakinlerinden ulaştığımız kişiler ise, Mesnevî sohbetleri katılımcılarının bay-bayan bir arada oturmalarının kimilerini kızdırdığını, Vakıflar İl Müdürlüğü’nden gelen Tekkenin boşaltılması kararının ardında böyle bir niyetin yattığını söylediler. MEDAR Faaliyetleri arasında Osmanlıca kurslar açılması, Hızlı okuma dersleri ve büyük sempozyumları da sayan akademik çevreler de, Yiğitbaşı Veli Hazretleri ile Entekkeliler üzerine yapılan sempozyumların Türkiye’de ilk ve halen tek olduğunu söylediler.

Ayrıca Manisa’ nın 700. Yılı fetih kutlamalarında da MEDAR’ in katkısı vardı.

Manisa’daki birçok kişi Vakıflar İl Müdürlüğü kararından duydukları hayalkırıklığını ifade ederken, bu yanlıştan dönüleceği ümidini muhafaza etmek istediklerini söylediler.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum