UYGUR HEKİMLERDEN TÜRKİYE'YE KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE DESTEK TEKLİFİ

UYGUR HEKİMLERDEN TÜRKİYE'YE KORONAVİRÜSLE MÜCADELEDE DESTEK TEKLİFİ
01 Nisan 2020 - 19:33

İstanbul’da faaliyet gösteren geleneksel Uygur Tıbbı uzmanları, Türkiye’ye Çin’den dünyaya yayılan yeni tip koronavirüse karşı mücadelede destek vermek istiyor.

Geleneksel Uygur Tıbbi Araştırmalar ve İlmi Çalışmalar Birliği ile Geleneksel Uygur Tıbbi Araştırmaları Vakfı üyelerinden uluşan 20’yi aşkın Doğu Türkistanlı hekim, bu zor günlerde ikinci vatanları olarak gördükleri Türkiye’ye gönüllü olarak hizmet vermeye hazır olduklarını açıkladı.

UYGUR HEKİMLERDEN ÖRNEK DAVRANIŞ!

Uygur Türkü gazeteci Mirkamil Kaşgarlı’nın bildirdiğine göre, Geleneksel Uygur Tıbbi Araştırmalar ve İlmi Çalışmalar Birliği Başkanı ve Geleneksel Uygur Tıbbi Araştırmaları Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Mutellip Emçi tarafından yapılan açıklamada, “Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan koronavirüs dünyayı tahdit ederken, aynı zamanda Türkiye’mizi de etkilemeye devam etmektedir. Başta Türkiye’de ikamet eden Uygur Türkü hekimler olmak üzere, zor günlerde Türkiye’nin yanında olmak için gönüllü olarak hizmet vermeye hazırdırlar. Uygur Türkü hekimler 2500 senelik köklü geçmişe sahip geleneksek Uygur tıbbını, ataları İbn-i Sina’dan miras aldığı gibi, zamanın ihtiyacına uygun şekilde geliştirerek devam ettirmekte olup, mesleki birikimlerini ve hekimlik hizmetlerini Türkiye için sunmaya hazırdır’‘ ifadeleri kullanıldı.

Öte yandan, son dönemlerde Doğu Türkistan’da arttan Çin baskısı nedeniyle Türkiye’ye sığınan Prof. Mutellip Emçi ayrıca, Çin’de Uygur Geleneksel Tıp Enstitüsü Müdürü olduğu dönemde, yine Çin’de ortaya çıkan SARS virüsüne karşı mücadelede Uygur Geleneksel Tip Enstitünün çok etkin rol üstlendiğini ve Hong Kong başta olmak üzere Çin’in iç bölgelerine her gün yüz binlerce paket Uygur alternatif tıp ilaçlarını gönderdiklerini bildirdi. Bu manada, Uygur alternatif tıp ilaçlarının kendini kanıtladığını kaydetti.

Prof. Mutellip Emçi, tecrübeli Uygur hekimlerle İstanbul’da kurduğu dernek ve vakfın virüse karşı ilaçları İstanbul’da üretecek ve hastaları tedavi edecek donanıma sahip olduğunu, dolaysıyla bütün üyeleri ile birlikte Çin’in dünyaya bulaştırdığı ve küresel sagın haline gelen yeni tip koronavirüse karşı mücadelede hizmet vermek istediklerini kaydetti.

ÇİN’İN AJANLARI DÜNYAYA VİRÜS BULAŞTIRIYOR İDDİASI

Çin’in Vuhan kentinde ortaya çıkan ve tüm dünyaya yayılan koronavirüs salgını devam ederken, Çin’in hastalığı tüm dünyaya yaymaya çalıştığı ortaya çıktı.

Tayland’ın başkenti Bangok’ta Çinli kadın turistin her yere tükürmesi sebebiyle üzerine gözaltına alınmasından sonra dünyanın bir çok yerinde bu şekilde ihbarlar alındığı öğrenildi.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/uygur-hekimlerden-turkiye-ye-koronavirusle-mucadelede-destek-cagrisi/181164/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum