ÜNİVERSİTELER 23 MART'TA UZAKTAN EĞİTİME BAŞLAYACAK

ÜNİVERSİTELER 23 MART'TA UZAKTAN EĞİTİME BAŞLAYACAK
18 Mart 2020 - 15:19

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, üniversitelerde eğitime, koronavirüs salgınına karşı önlem amacıyla ara verilmesinin ardından, 23 Mart 2020 tarihinde uzaktan eğitim sürecinin başlayacağını duyurdu.

Yükseköğretim Kurulu Başkanı Yekta Saraç, “23 Mart’ta uzaktan eğitim kapasitesine sahip üniversitelerimizde dijital imkanlarla uzaktan öğretim süreci başlayacak.” dedi.

Başkan Saraç, sınavların da internet üzerinden yapılmasının gündemde olduğunu bildirdi. Saraç basına yaptığı açıklamalarda,  “Bu fevkalade günler ancak sıra dışı kararlarla yönetilebilir. Burada bizim önemli olan husus, bunların ölçülebilir denetlenebilir olması. Denetlenebilir olması kaydıyla üniversitelerimizin bu hususları sıhhatli bir şekilde yürütebileceklerine itimat ediyoruz. Ama bu hususu kendi karar süreçlerinde, her bir üniversitenin kendi şartları içerisinde sürdürmelerinin doğru olduğunu düşünüyoruz.” ifadelerini kullandı.

TÜRKİYE’DE KORONAVİRÜS KAPSAMINDA İLK ÖLÜM GERÇEKLEŞTİ

Türkiye Cumhuriyeti Sağlık Bakanı Dr. Fahrettin Koca, tüm dünyada yayılan Koronavirüs (Coronavirus) nedeniyle ülkedeki ilk can kaybının yaşandığını açıkladı. Hayatını kaybeden hastanın 89 yaşında bir erkek olduğu bilgisini veren Koca, vaka sayısının da 98’e yükseldiğini kaydetti.

Kaynak: Kırım Haber Ajansı

https://qha.com.tr/haberler/guncel/universiteler-23-mart-ta-uzaktan-egitime-baslayacak/173916/

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum