Ulusal hakemli Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi (MAD) Yayım Hayatına Başladı

Ulusal hakemli Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi (MAD) Yayım Hayatına Başladı
17 Nisan 2019 - 12:06 - Güncelleme: 17 Nisan 2019 - 12:27

"Ulusal hakemli Milliyetçilik Araştırmaları Dergisinin (MAD), temel amacı, akademik ve bilimsel olan Milliyetçilik Teorileri, Milliyetçilik ve Türk tarihi alanlarında yapılan araştırma, inceleme, kritik ve çeviri makaleleri yayınlamaktır.  MAD, farklı disiplinlerden araştırmacı ve yazarları dergiye katkıda bulunmaya davet eder. Dergimiz disiplinler arası yaklaşımlar ve sosyal bilimlere ait tüm alanlarda öncelikli olarak milliyetçilik olgusuna yönelik çalışmalara yer verecektir. MAD, yılda iki kez çevrim içi ve matbu olarak yayınlanmaktadır (Nisan-Ekim). MAD, bu alandaki çalışmaların nitelik ve niceliğini artırmayı amaçladığından özgür ve açık erişim yayın politikalarını benimsemektedir. Bu amaçla yazıların sunulması, değerlendirilmesi ya da yayınlanması için herhangi bir ücret talep edilmemekte, ayrıca yayınlanmış makalelere ücretsiz ve sınırsız erişim sağlamaktadır."

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/3

Dergiyi; DergiPark sitesinden pdf olarak indirebilirsiniz. http://dergipark.gov.tr/madergisi/issue/44661

Amaç ve Kapsam

Amaç

Milliyetçilik Araştırmaları Dergisinin temel amacı, akademik ve bilimsel olan Milliyetçilik Teorileri, Milliyetçilik ve Türk tarihi alanlarında yapılan araştırma, inceleme, kritik ve çeviri makaleleri yayınlamaktır.

Kapsam

Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi, disiplinler arası yaklaşımlar ve sosyal bilimlere ait tüm alanlarda milliyetçilik olgusuna yönelik çalışmalara yer verecektir.

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/4

Başvuru ve Değerlendirme

Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi'ne ulaşan makale başvuruları öncelikle intihal taramasından geçirilir. Bu amaçla kullanılan sistem (iThenticate) tarafından oluşturulan raporlar yayın editörü veya yetkili konu editörü tarafından değerlendirilir.

İntihal taramasından geçen başvurular daha sonra şekil, yazım dili, kullanılan istatistiklerin yerindeliği ve doğruluğu açısından ön değerlendirmeye alınır. Aranan özelliklere sahip olmayan çalışmalar iade edilir.

Uygun görülen makaleler editör tarafından iki (bazen üç) hakeme isimsiz olarak gönderilir. Hakemler Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi hakem havuzundan seçilebileceği gibi, yayın kurulu üyeleri arasından da seçilebilir. Editör hakem raporunu inceleyerek gerekli durumlarda ek değerlendirme süreci başlatabilir.

Yazarlarla hakemler arasındaki iletişim yetkisi Yayın Kuruluna aittir.

Değerlendirme süreci tamamlanan araştırmalar, yayın programına göre izleyen ilk sayıda yayınlanır.   http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/10 

Danışma/Bilim Kurulu

Prof. Dr. Yusuf SARINAY (TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi-Türkiye)

Prof. Dr. Ahmet ŞİMŞEK (İstanbul Üniversitesi-Türkiye)

Prof. Dr. Könül BÜNYADZADE (Milli Elmlər Akademiyası-Azərbaycan)

Prof. Dr. Ahmed Baran DURAL (Trakya Üniversitesi-Türkiye)

Prof. Dr. Mehmet Akif OKUR (Yıldız Teknik Üniversitesi-Türkiye)

Doç. Dr. Fatih Mehmet SANCAKTAR (İstanbul Üniversitesi-Türkiye)

Doç. Dr. Bülent BAYRAM (Kırklareli Üniversitesi-Türkiye)

Doç. Dr. Yahya Kemal TAŞTAN (Ege Üniversitesi-Türkiye)

Doç. Dr. Elnur AĞAYEV (Lefke Avrupa Üniversitesi-KKTC)

Doç. Dr. Ramazan Erhan GÜLLÜ (İstanbul Üniversitesi-Türkiye)

Doç. Dr. Mehmet Kaan ÇALEN (Trakya Üniversitesi-Türkiye)

Dr. Öğr. Üyesi Fahri ATASOY (Kırıkkale Üniversitesi-Türkiye)

Dr. Öğr. Üyesi Gökberk YÜCEL (Bozok Üniversitesi-Türkiye)

Dr. Michael ERDMAN (The British Library-İngiltere)   http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/8

 

Editör Kurulu

EDİTÖR

Doç. Dr. Mehmet Kaan ÇALEN

Öğr. Gör. Haluk KAYICI  

İngilizce Editörü

Öğr. Gör. Dr. Gamze YILDIZ ERDURAN

EDİTÖR YARDIMCISI

Dr. Öğr. Üyesi Gökhan TEMİZEL

Dizgi ve Mizanpaj

Berk Mehmet ÖZEL

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/6

 

Yazım Kuralları

Makalelerin, daha önce başka bir yerde yayınlanmamış veya yayınlanmak üzere kabul edilmemiş olması gerekir. Daha önce bilimsel bir toplantıda sunulmuş bildiriler, bu durum belirtilmek şartı ile kabul edilebilir. Yazıların her türlü sorumluluğu yazarlarına aittir. Türkçe özet, başlık yazısı ve yazar adlarından hemen sonra yer alır. Türkçe özetten sonra İngilizce özete yer verilir. Araştırma ve inceleme dalındaki yazılar Özet, Abstract, Giriş, İnceleme ve Sonuç şeklinde düzenlenir. Yabancı dilde yazılan yazılarda yukarıdaki bölümlerin yabancı dildeki karşılıkları kullanılır ve aynı düzenlemeye uyulur. Gösterilen kaynağa ulaşımı doğru ve açık olarak belirtilmek üzere ve akademik geleneklere de dikkat edilerek dergiye gönderilen yazılarda referans sistemi, dipnot gösterme biçimi ve kaynakça düzenlenmesi yazarların kendi tercihlerine bırakılmıştır.

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/5

 

Etik

Yayın Etiği ve Yanlış Uygulama Bildirgesi

Bu bildirge Committee on Publication Ethics'in "Code of Conduct and Best-Practice Guidelines for Journal Editors - 2011" kuralları ve Bilimsel Yayıncılıkta Şeffaflık ve En İyi Uygulama İlkeleri, Sürüm 3 esas alınarak hazırlanmıştır.

 

a) Editörün Sorumlulukları: Dergi editörü yapılan başvuruların uygunluğuna ve yayınlanıp yayınlamayacağına karar verir. Editör bu kararı verirken yazar veya yazarların ırkı, cinsiyeti, inancı, uyruğu, politik görüşüne göre değil gönderinin derginin yayın politikası ile uygunluğu, orijinalliği ve önemine göre karar verir. Dergi editörü başvuru ile ilgili kişisel bilgileri üçüncü kişilerle (hakemler, bilim kurulu üyeleri, yayıncı vs.) paylaşamaz. Editör veya hakemler ret edilen veya yayın aşamasında olan başvurularda yer alan bilgi ve belgeleri yazarın yazılı izni olmadan kendi araştırmalarında kullanamazlar.

 

b) Hakemlerin Sorumlulukları: Hakemler başvurunun yayına uygunluğu kontrol konusunda yayın kuruluna destek olurlar. Hakemler, gönderilen çalışmayı değerlendirirken adil, tarafsız ve yapıcı olmaya çalışmalıdır. Hakemler başvuruların geliştirilmesi ve olası hataların giderilmesi için yazarlara önerilerde bulunurlar. Hakemler incelenmek üzere gönderilen başvurusu konusunda kendini yetersiz hissettiklerinde veya incelemeyi zamanında yetiştiremeyecekleri durumlarda editörü bilgilendirmek zorundadır. Hakemler başvurularda yer alan bilgi ve fikirlerin güvenliğini sağlamakla yükümlüdürler. Bunları üçüncü kişilerle paylaşamaz veya kendi araştırmalarında kullanamazlar.

 

c) Yazarların Sorumlulukları: Sahte/hileli verilere dayanan çalışmalar kabul edilemez. Yazarlar, verilerin doğruluğunu ve özgünlüğünü garanti etmelidir. Eğer çalışma insan ögesini içinde bulunduruyorsa, uygun kurumsal otoritelerden onay alınmalı ve çalışmaya katılmış insanların izni alınmalıdır. Çalışmada kullanılan 3. kişilere ait ve telif hakkına haiz "veri toplama aracı, tablo, grafik, harita ve diğer görseller" için ilgili kurum veya kişi(ler)den yazılı izin alınmalıdır. Makale gönderim sürecinde Başvuru Listesinde  ifade edilen ve makaleyi gönderen sorumlu yazar tarafından kabul edilen şartlar diğer yazarlar tarafından da kabul edilmiş sayılır. Makaleye anlamlı bir katkısı olan tüm yazarlar, çalışmaya ortak yazar olarak dâhil edilmelidir. Katkısı olmayan kişilerin ortak yazar listesine dâhil edilmesi uygun değildir ve bu duruma müsamaha edilmeyecektir. Yazarlar dergimizin hakem ve editörleri tarafından önerilen makul yenilemeleri yapmayı kabul etmelidirler. Eğer yazar, kabul edilebilir nedenler olmadan yenilemeleri yapmayı reddederse, gönderilmiş olan makale reddedilecektir. Bütün yazarların, gönderilen makaledeki her hatayı düzeltmeleri ve doğru olmayan bilgileri geri çekmeleri gerekir.

Kaynaklar:

Committee on Publication Ethics (COPE). (2011, March 7). Code of Conduct and Best-Practice Guidelines for Journal Editors.

http://publicationethics.org/files/Code_of_conduct_for_journal_editors_Mar11.pdf

 

Bilimsel Yayıncılıkta Şeffaflık Ve En İyi Uygulama İlkeleri, Sürüm 3.

 https://blog.doaj.org/2018/01/15/principles-of-transparency-and-best-practice-in-scholarly-publishing-version-3/

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/9

 

İletişim

Dergi İletişim

Ad: Milliyetçilik Araştırmaları Dergisi

E-posta: [email protected]

Editör

Ad: Haluk Kayıcı

E-posta: [email protected]

Editör

Ad: Mehmet Kaan Çalen

E-posta: [email protected]

Editör Yrd.

Ad: Gökhan Temizel

E-posta: [email protected]

Teknik İletişim

Ad: Berk Mehmet Özel

E-posta: [email protected]

http://www.milliyetcilikarastirmalari.com/node/7

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum