Türkü dinlemeyenler bile akapella yoruma bayılıyor

Üç kız kardeş anlamına gelen Samida, türkülere kattıkları yeni yorumlarla son dönemde çok konuşuluyor.

Türkü dinlemeyenler bile akapella yoruma bayılıyor
05 Mayıs 2018 - 12:01

Üç kız kardeş anlamına gelen Samida, türkülere kattıkları yeni yorumlarla son dönemde çok konuşuluyor. Karadeniz’den Kafkasya’ya uzanan coğrafi bir alanda söylenen parçaların melodik açıdan zenginleştirilmeye açık olduğunu belirten grup üyesi Damla Şahin, “Biz popüler müzik çemberinin dışındaki eserleri akapella olarak düzenliyoruz. 

Samida nasıl kuruldu ve kuruluş amacı neydi?

Yudum: Biz çocukluğumuzdan beri müzikle iç içe büyüdük. Babamızın müzisyen oluşu, onu rol model almamızı ve sahnenin tozunu erken yaşlarda yutmamızı sağladı. Müziğe profesyonel olarak adım atışımız, babamın sahnelerinde vokalistlik yaparak başladı. Kardeşlerimle birlikte zaman içerisinde gelişen çalışmalarımız Samida projesinin oluşmasını sağladı.

18-05/05/05kr02samida2.jpg

Damla: Müziği çok sevsek ve müzikle büyümüş olsak da işin eğitim kısmını da doldurmak istedik aslında. Akademik anlamda müziğe hâkim olmak ve kendimizi en güzel, en doğru şekilde ifade etmek bizim için çok önemli. Yudum ve ben İstanbul Teknik Üniversitesi Müzik Teorisi Bölümü’nde eğitimimizi tamamladık. Ayrıca, lisans eğitimimiz sırasında Yıldız Teknik Üniversitesi’nde Pedagojik Formasyon eğitimi de aldık. Samida bu temeller sağlamlaştıktan sonra tam anlamıyla kuruldu.

Tamara: Kuruluş amacımız; sevdiğimiz, duygularımızı ifade eden müzikleri yapmak en başta ve tabii ki bunu insanlara ulaştırmak. İnsanlara, bizi dinlediklerinde, güzel duygulara vesile olup, yüzlerinde bir parça tebessüm kondurabiliyorsak ve müziğimiz, dinleyenlerimize ilham oluyorsa, ne mutlu bize!

haberin devamı:http://www.karar.com/hayat-haberleri/turku-dinlemeyenler-bile-akapella-yoruma-bayiliyor-841385

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum