TÜRKMENİSTAN'DA ÖĞRETMENLERE YEŞİL RENKLİ KALEM DEFTER KULLANMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ

TÜRKMENİSTAN'DA ÖĞRETMENLERE YEŞİL RENKLİ KALEM DEFTER KULLANMA ZORUNLULUĞU GETİRİLDİ
18 Şubat 2020 - 22:12 - Güncelleme: 22 Mart 2020 - 17:10

Türkmenistan’da ilginç düzenlemelere her gün bir yenisi ekleniyor. Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov yönetimindeki ülkede bu sefer, öğretmenlerin kullanacağı defter ve kalemlere dair bir düzenleme yapıldı.

Düzenlemeye göre öğretmenlerin 5 adet Türkmen halısı desenlerine sahip yeşil kalem ve bir adet yine Türkmen halısı desenlerine sahip yeşil defter alması ve bunları kullanması zorunlu hale getirildi. Türkmen kaynaklara göre bu yeşil kalemlerin pahalı olması sebebiyle birçoğu Türkiye’den getiriliyor.

KALEMLERİN GÖRÜNÜŞLERİ STATÜ FARKINI DA GÖSTERİYOR

Cumhurbaşkanı Kurbankulu Berdimuhammedov, devlet televizyonunda yayınlanma bir parlamento toplantısında da milletvekilleri ve diğer resmi yetkililerin yeşil kalem ve defter kullandıkları görülmüştü. Ayrıca yeşil kalemler farklılık göstererek sahiplerinin statüsünü de gösteriyordu. Örneğin meclis başkanı Gülşah Mammedova’nın kaleminin diğer milletvekillerinden daha kalın olduğu göze çarpıyor. Cumhurbaşkanı Berdimuhammedov’un devlet televizyonundan yayınlanan tüm toplantılarında yetkililerin not tuttukları görülüyor. Mecliste olduğu gibi okullarda da artık hem defter kalem kullanımında hem de kılık kıyafet uygulamalarında sıkı düzenlemelerin olacağı Türkmen kaynaklar tarafından aktarıldı.

 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum