Türkmen Şehitleri Anıldı

Kerkük Üniversitesi'nde Türkmen Şehitleri Anıldı

Türkmen Şehitleri Anıldı
27 Mart 2019 - 19:58

Türkmen Altunköprü ve Tazehurmatu kasabalarında devrik rejim tarafından işlenen katliamların 28. yıldönümü münasebetiyle Kerkük Üniversitesi anma töreni düzenlendi.

Anma töreni Kur'an-ı Kerim'den okunan ayetlerle başladı. Daha sonra şehitlerin ruhuna Fatiha Suresi okundu.

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği, Irak Türkmen Öğrenci ve Gençler Derneği ve Türkmen Fatih'in Torunları Derneği tarafından organize edilen anma törenine çok sayıda Türkmen yetkili de katıldı. Törende Irak Türkmen Cephesi genel başkan yardımcısı Hasan Turan, Irak Türkmen Cephesi Salahattin İl Başkanı Heytem Muhtaroğlu, Türkmen Haşd Şabi komutanları, Türkmen subaylar, öğretim üyeleri ve öğrenciler hazır bulundu.

Kerkük Üniversitesi Rektörü Dr. Abbas Hasan Taki tarafından yapılan konuşmada Türkmen Altunköprü ve Tazehurmatu şehitleri saygıyla anıldı.

Irak Türkmen Cephesi genel başkan yardımcısı Hasan Turan da törende konuşma yaptı.

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği başkan yardımcısı Akil Ali Haşim Muhtaroğlu düzenlenen anma töreninin ayrıntılarını objektiflerimize anlattı.

Türkmen Altunköprü ve Tazehurmatu kasabalarında devrik rejim tarafından işlenen katliamların 28. yıldönümü münasebetiyle Kerkük Teknik Fakültesi'nde de anma töreni düzenlendi. Anma töreninde Teknik Fakültesi dekanı Dr. Aşti Mehdi, öğretim üyeleri ve Türkmen yetkililer hazır bulundu.

Anma töreninde yapılan konuşmalarda devrik rejimin Türkmenlere yönelik işledikleri katliamlar anlatıldı. Okunan şiirlerde ise katliamlar nedeniyle yüreklerdeki acı birkez daha dile getirildi.

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği başkanı Müslüm Kasapoğlu ile Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği genel sekreteri Ali Berberoğlu düzenlenen anma töreni hakkında konuştu.

http://www.turkmenelihaber.net/turkmeneli/item/10112-kerkuk-universitesi-nde-turkmen-sehitleri-anildi.html

 
 
 

FACEBOOK YORUMLAR

YORUMLAR

  • 0 Yorum